One to One finalitza amb èxit l’Absa Cape Epic

L’equip de Molins de Rei aconsegueix completar la cursa de BTT més dura del món.
absaone

Josep Colomina (fill) i Josep Colomina (pare) després d'acabar l'última etapa // One to One

Josep Colomina (fill) i Josep Colomina (pare) després d’acabar l’última etapa // One to One

Fa uns anys, després de participar per primera vegada a l’Absa Cape Epic, el molinenc Josep Colomina li prometia al seu fill, llavors adolescent, que algun dia faria aquesta aventura amb ell. En Josep Colomina (fill) va fer 18 anys i, després de fer una campanya de micromecenantge local, van aconseguir pagar-se el viatge a Sud-àfrica i les despeses de la cursa.

No només han dut a terme una promesa feta, sinó que han acabat la competició, objectiu que es marcaven. “Ha estat una experiència increïble”, diu Colomina des de l’aeroport de París, on fan escala per tornar a Molins de Rei. “En creuar la línia d’arribada vaig abraçar al meu fill, va ser la recompensa al patiment i la incertesa de tots els dies”, descriu el pare recordant el moment en què l’èxit prenia forma.

El petit Colomina, major d’edat des de fa només uns mesos, s’ha convertit en el ciclista més jove en completar l’Absa Cape Epic. “Ha estat molt més dur del que m’esperava”, reconeix el molinenc, que s’ha preparat durant mesos per a la cita. “Després de la primera jornada pensava que no acabaria”, indica. Tots dos es troben “molt cansats física i anímicament” però conscients que la bona feina ja està feta.

Destaquen un moment de la tercera etapa, quan es van trobar sota la calor en un banc de sorra que “no s’acabava mai”, com el moment més delicat de la competició. “Els meus pares m’han ensenyat que mai he de rendir-me davant les adversitats”, afirma Colomina buscant el motiu que els va fer superar aquell i altres moments complicats.

L’Absa Cape Epic, en imatges

Recomanacions personalitzades