El govern municipal es compromet a seguir invertint en els centres educatius

El curs escolar a Molins de Rei comença amb més de 4.000 alumnes escolaritzats. El govern municipal es compromet a mantenir la inversió en els centres educatius durant aquesta legislatura per tapar els forats que deixa la falta d’inversió de la Generalitat.

Passadís de l'escola El Palau // Jose Polo

Passadís de l’escola El Palau // Jose Polo

La remodelació de la zona infantil de l’escola El Palau, el canvi de vidrieres al mateix centre, el canvi de vidres i finestres en el Castell Ciuró o el canvi de sorrals al pati de l’escola la Sínia; aquestes són algunes de les actuacions que el govern municipal ha fet als centres escolars durant els darrers mesos. En total, més de 250.000 euros invertits durant la passada legislatura, 66.000 en el 2015, segons dades de l’Ajuntament. El regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), ha assegurat durant una visita a l’escola El Palau coincidint amb l’inici de curs que “el compromís” de la sociovergència és “mantenir aquesta quantitat d’inversió durant el nou mandat”.

Tot i que comparteix govern local amb Convergència, Paz ha criticat la Generalitat de Catalunya per la manca de finançament a les escoles i als alumnes que ho necessiten. “Donem suport a la comunitat educativa en un moment on encara persisteixen les retallades a nivell de la Generalitat”, ha dit Paz al costat de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), al mateix temps que ha reconegut que moltes de les inversions que es fan des de l’administració local serveixen per solucionar aspectes “que li pertocarien a la Generalitat”.

Casals, per la seva banda, ha explicat que abans de fer les inversions el govern municipal “fa visites durant l’any” per estar en contacte amb els professionals de l’educació però no ha entrat a valorar si aquestes inversions venen condicionades o no per la falta de finançament d’altres administracions.

L’alcalde també ha destacat que el curs que ha començat amb 4.008 alumnes ho ha fet “sense cap incidència important”. El principal problema que s’han trobat pares i alumnes a la tornada a l’escola han estat els de mobilitat, produïts pel tall del carrer Mancomunitat, sense accés al trànsit per les obres del barri de Les Guardioles.

A més, Casals també ha destacat que les obres del nou institut Lluís de Requesens “van a bon ritme”. De fet, l’estructura del nou institut comença a ser visible.

Pancarta de l'Assemblea Groga a l'escola El Palau // Jose Polo

Pancarta de l’Assemblea Groga a l’escola El Palau // Jose Polo

Esperen que es respectin totes les línies de P3

Escudant-se en el descens de la natalitat, la Generalitat de Catalunya va voler tancar a Molins de Rei dues línies de P3 el curs passat. Després d’una mobilització de la societat civil important, només es va tancar una. Pensant en el curs vinent, i tot i reconèixer que es pot donar “una situació similar”, des del consistori es marquen com a objectiu que es respectin “les 12 línies de P3 que hi ha hagut finalment”.

“Estem esperançats”, ha indicat Paz mostrant-se optimista. El motiu d’aquesta esperança: hi ha un augment de la natalitat pel curs 2016-2017, passant de 277 infants a 288. Des de l’Assemblea Groga de Molins de Rei ja s’ha advertit que seguiran oposant-se a qualsevol tancament de línies de P3.

Recomanacions personalitzades