Comencen les obres de millora del camí del riu entre el Papiol i La Granja

El camí que transcorre al costat del riu Llobregat serà arranjat i senyalitzat en el tram que va del carrer Jacint Verdaguer al terme municipal del Papiol. La Diputació de Barcelona inverteix 75.000 euros en els treballs. La resta del camí fins a Sant Feliu no s’adequarà de moment.

Las màquines ja han començat a treballar en el camí del riu // Jose Polo

Las màquines ja han començat a treballar en el camí del riu // Jose Polo

Els treballs de millora del camí del riu Llobregat consisteixen en l’arranjament, acondicionament i senyalització en un tram molt concret: des del terme municipal del Papiol fins arribar a l’alçada del carrer Jacint Verdaguer i el corresponent pont d’entrada i sortida del municipi per sota de l’autopista.

Les obres, anunciades pocs mesos abans de les eleccions, ja han començat i es preveu que tinguin una durada d’entre set i vuit setmanes. Si es compleix el calendari previst, a finals de setembre els treballs hauran finalitzat. Els diners els posa la Diputació de Barcelona, que inverteix 75.000 euros en aquesta actuació.

El passeig que passa per la llera del Llobregat i els seus accessos presentaran millor cara un cop finalitzats els treballs, deixant enrere els sots amb els que es troben totes aquelles persones que van a passejar o fer esport al costat del riu. Es millorarà l’estat d’un camí malmès pel pas del temps i les inclemències meteorològiques. A més, s’instal·laran punts de senyalització seguint els criteris aplicats en els municipis veïns pels que passa el riu. Algunes ciutats, com Sant Boi, porten uns quants anys d’avantatge en aquest aspecte, amb l’entorn del Llobregat adequat pel gaudi de la ciutadania, donant una imatge que contrasta amb la degradació d’alguns punts a Molins de Rei.

Connexió amb el nou accés des de La Granja

Imatge del nou accés al riu Llobregat // Jose Polo

Imatge del nou accés al riu Llobregat // Jose Polo

El tram de camí en el que s’actuarà es connectarà amb el nou accés al riu per a bicicletes i vianants des del barri de La Granja estrenat fa pocs mesos. Aquell projecte, fet per l’Ajuntament, va rentar la cara del tram final de la riera de Vallvidrera i va ordenar l’aparcament de La Sínia“Històricament el riu ha donat molta vida a la vila però en canvi la vila no ha donat gaire vida al riu”, considera el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, que veu la suma els dos projectes com l’inici de la solució a aquest dèficit.

Paz destaca que els treballs que s’estan executant “eliminen les barreres físiques i psicològiques que impedien als molinencs gaudir d’un patrimoni natural molt valuós i proper”. De fet, els objectius de l’Ajuntament amb aquestes actuacions són dos combinats: per un costat posar en valor el patrimoni natural del riu Llobregat i, per l’altra, fer-lo accessible a la gent.

Tot i això, la part del camí que va des del pont sota l’autopista a l’alçada del carrer Verdaguer fins arribar a Sant Feliu de Llobregat -un tram molt més llarg que sobre el que s’actua ara- no s’arranjarà de moment. Tots aquells veïns que accedeixen al riu des de l’est del municipi a través del barri del Canal hauran d’esperar. L’Ajuntament diu que actuarà quan hi hagi nova disponibilitat pressupostària, deixant la porta oberta a que sigui en uns mesos o d’aquí a uns quants anys.

 

 

Recomanacions personalitzades