L’Ajuntament millorarà el camí del riu Llobregat

Es millorarà una part del camí del riu. Aquesta actuació s’uneix al nou accés al riu pel barri de la Granja que es va anunciar fa gairebé un any. Entre les dues actuacions sumen un cost de 125.000 euros. Es faran una després de l’altre i començaran al maig. 

Estat actual del camí del riu de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

Estat actual del camí del riu de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

125.000 euros per millorar el camí de la llera i construir un nou accés al riu, aquesta és l’aposta de l’Ajuntament de Molins de Rei per millorar l’entorn del Llobregat, molt degradat a Molins de Rei en comparació amb la situació a altres municipis veïns que durant els últims anys han realitzat diverses actuacions per convertir-lo en un espai agradable per a la ciutadania.

Pel que fa al camí del riu es vol fer un pas endavant en la integració paisatgística, incorporar nova senyalítica que anirà en consonància amb la que s’ha utilitzat en altres poblacions de la comarca i, sobretot, millorar l’estat d’un camí malmès pel pas del temps i les inclemències meteorològiques.

No s’actuarà sobre tot el camí de la llera del Llobregat que passa per Molins de Rei, sinó només en el tram que va del barri de la Granja fins al terme municipal d’El Papiol. El consistori espera poder invertir més els pròxims anys per tal de reformar tot el camí del riu que pertany al municipi i que connecta amb Sant Feliu de Llobregat. El pressupost d’aquesta actuació és de 75.000 euros i es farà amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al nou accés al riu, explicat per primera vegada ara fa 10 mesos, tindrà un cost final de 50.000 euros. Estarà situat al barri de la Granja, just al darrere de la Clínica. L’actuació està emmarcada dins la remodelació de la riera de Vallvidrera, que en aquests moments es troba en un estat deficient. Aquest nou accés al riu està pensat per a la pràctica esportiva o el passeig. Les obres començaran al maig i s’espera que triguin uns vuit mesos en acabar-les. L’actuació del camí de la llera s’iniciarà un cop es finalitzi aquesta.

Retard per culpa de Madrid

A l’Ajuntament li hauria agradat començar a treballar en el nou accés al riu Llobregat del barri de la Granja abans però, segons explica l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU), el ministeri de Foment “ha trigat molt a donar el permís per fer les obres”. I és que per sobre del túnel que es convertirà en accés esportiu al riu passa l’autopista, propietat del ministeri de Foment.

“Estem parlant de dos projectes àmpliament reclamats pels molinencs i molinenques”, ha indicat Casals en roda de premsa. “L’accés pel carrer Verdaguer és perillós i necessitem un més ample per la pràctica esportiva”, opina el primer tinent i regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). “Hem de guanyar permeabilitat i seguretat a l’hora d’arribar al riu”, sentència el socialista.

Recomanacions personalitzades