El Pati del Palau s’estrena amb bon peu com a escenari de la Fira del Llibre en Català

llibreria Arola Sant Jordi 2015

El canvi d’ubicació de la 30a edició de la Fira del Llibre en Català funciona tant per llibreters com per visitants. Les entitats aprofiten per fer-se visibles en un espai més ample i els partits polítics intensifiquen la seva campanya a pocs dies de les eleccions.

Un nen fulleja un llibre assegut al monument dedicat a Rafael Casanova // Jose Polo

Un nen fulleja un llibre assegut al monument dedicat a Rafael Casanova // Jose Polo

Tot i el canvi d’ubicació de la Plaça de la Creu al Pati del Palau, el transcurs de la 30a Fira del Llibre en Català es va desenvolupar amb total normalitat. Hi ha qui diu que fins i tot millor.

Les tres llibreries del municipi van ser-hi presents. Jordi Vilaprinyó de la llibreria Arola, es va mostrar satisfet amb el clima i el volum de vendes tot i que “els llibres aquest any són més econòmics”. Neus Medina, de la llibreria Amèlia, va assegurar que el canvi d’ubicació ha estat “molt positiu”. “Nosaltres i la gent estem molt contents”, va sentenciar satisfeta.

Van coincidir que Algú com tu, Premi Ramón Llull de l’escriptor Xavier Bosch, va ser sinó el que més, un dels llibres més demanats aquest Sant Jordi. Albert Espinosa va tornar a ser un dels autors més buscats a la diada gràcies a la seva nova obra, El món blau. 

Les entitats molinenques tampoc podien faltar a la cita. Les tres bèsties de foc del municipi, els Gegants o els Matossers, entre moltes altres, van ser presents. Els esplais també van tenir el seu espai a la plaça per la venda de roses, objectes diversos i llibres de segona mà. També és cert que algunes d’aquestes entitats es trobaven al fons de la plaça, fet que perjudicava la seva visibilitat i conseqüentment les seves vendes.

El Pati del Palau passades les 12 del migdia // Jose Polo

El Pati del Palau passades les 12 del migdia // Jose Polo

Com cada any, els visitants més matiners van ser els nens i nenes de les escoles. Al seu torn, diversos centres van aprofitar la diada de Sant Jordi per posar una parada i vendre roses per aconseguir part del finançament del seu viatge de fi de curs. Sens dubte, els més beneficiats del canvi d’ubicació van ser els infants que van poder jugar a la gespa de la plaça.

Els Amics del Camell van posar a la venda el seu llibre El Camell surt per Carnestoltes presentat recentment. “És un llibre vàlid per regalar tots els dies, no només per Sant Jordi”, explica el camellaire Sergi Pros. Els Gegants també van estrenar novetat en forma de llibre, en aquest cas amb l’obra Tu i pintes molt, una obra de dibuixos on els infants són els encarregats d’acolorir les figures.

A les sis de la tarda el Pati del Palau feia goig. Va ser l’hora punta de venda de llibres per a les tres llibreries. Gràcies a l’amplitud de l’espai, no es va col·lapsar, com sí que succeïa a la Plaça de la Creu a la mateixa hora. A última hora es va dur a terme la tradicional ballada de sardanes, tancant així una jornada de Sant Jordi protagonitzada per l’amor i literatura.

La festa de Sant Jordi a Molins de Rei, en imatges

Fotografies realitzades per Jose Polo

Recomanacions personalitzades