L’atletisme i el voleibol de Molins de Rei uneixen forces contra la llei Montoro

Les seccions d’atletisme i voleibol de l’Associació Esportiva Molins de Rei 2000 treballaran d’una forma més coordinada per poder plantar cara a la nova llei del govern estatal del PP. Rafa Jiménez és el nou president i Cristina Vila serà la vicepresidenta de l’entitat. 

Rafa Jiménez i Cristina Vila durant l'últim sopar de germanor de l'AEM atletisme // Jose Polo

Rafa Jiménez i Cristina Vila durant l’últim sopar de germanor de l’AEM atletisme // Jose Polo

Canvis en la junta directiva i l’administració de l’Associació Esportiva Molins de Rei 2000 (AEM). Fins ara, les dues seccions actualment actives de l’entitat, el voleibol i l’atletisme, actuaven de forma completament independent. Ara, tot i que en criteris esportius seguiran actuant de forma autònoma, els dos esports uneixen forces en el terreny administratiu. El motiu: la famosa llei Montoro, que dicta a les entitats a una sèrie d’obligacions que, per moltes, poden ser de complicat compliment pel seu cost econòmic, entre altres coses.

El volei i l’atletisme han trobat en la cooperació un mètode per plantar cara a la nova normativa, fet que ha suposat canvis en la junta directiva. Després d’unes eleccions amb només una candidatura, els sis càrrecs de la nova junta directiva estan repartits al 50% entre els dos esports. És a dir, tres són pel volei i tres per a l’atletisme. Rafa Jiménez, del voleibol, farà les funcions de president i Cristina Vila, de l’atletisme, de vicepresidenta. Francisco José Cabello (atletisme) serà el secretari, Joan Victori (volei) serà el tresorer i Ramon de la Fe (volei) i Jesús Lázaro (atletisme) seran els vocals. Així doncs, persones com Rosa Moreno, qui va tenir un homenatge a l’últim Esportíssim, o Reyes Gascón, totes dues vinculades al voleibol des de fa molts anys, deixen de formar part de l’estructura organitzativa.

“La llei Montoro obliga els clubs a treballar molt més intensament havent de dur les entitats com si es tractés d’una empresa”, expliquen des de l’entitat. “Tot això va fer replantejar la situació en la qual es trobava l’entitat i les dues seccions vam decidir sumar esforços encara més”, argumenten. “Amb la nova situació ens vam plantejar un divorci definitiu o una segona oportunitat, i hem optat per la segona opció”, sentencien des de l’AEM, on també donen les “gràcies més sinceres” a totes les persones que formaven part de les anteriors juntes.

Esperen que amb el treball conjunt puguin adaptar-se a la nova legislació d’una forma menys traumàtica. Tot i això, en el voleibol han hagut d’apujar les quotes i en l’atletisme, tot i no fer-ho, han incorporat el pagament d’una matrícula a principis de temporada. I és que ara es necessita més capacitat econòmica per tenir tots els papers en regla. Aquesta unió de forces de l’AEM és el el camí invers al que s’ha fet en una altra de les històriques entitats esportives de Molins de Rei, el Club Esportiu Molins de Rei, en què algunes seccions s’han separat per motius, però, que no tenen res a veure amb la nova legislació del govern estatal del PP.

El nou president de l’AEM, Rafa Jiménez, formava part de les llistes electorals del PSC a les passades eleccions municipals. Tant la secció d’atletisme, crítica amb l’Ajuntament de Molins de Rei per les seves condicions d’entrenament, com el mateix nou president, han assegurat a Viu Molins de Rei que aquesta circumstància no afectarà en les negociacions amb el consistori pel nou espai per a la pràctica de l’atletisme. De fet, aquestes seguiran, com fins ara, gestionades per la secció d’atletisme. En el que sí que les dues seccions faran un pas endavant en els pròxims mesos és en l’elaboració d’un reglament de règim intern conjunt i en la creació d’una pàgina web que agrupi la informació de tots dos esports.

Recomanacions personalitzades