El cens d’habitatges buits aprovat el 2012 no estarà llest fins al desembre

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei fa quatre mesos que creuen dades per elaborar un cens d’habitatges buits i ara comencen el treball de camp. La mesura inclosa al Pla Local d’Habitatge, aprovat al novembre de 2012, i reclamada per la PAH i l’oposició, no estarà llesta fins al desembre. 

El bloc de pisos es troba en mal estat // Jose Polo

Entrada d’un bloc de pisos del barri del Canal // Arxiu — Jose Polo

El ple municipal de novembre de 2012 va aprovar per unanimitat entre les forces polítiques el nou Pla d’Habitatge de Molins de Rei. Entre altres coses, en aquest document s’establia el compromís d’elaborar un cens d’habitatges buits a Molins de Rei. Ara, gairebé tres anys després, l’Ajuntament de Molins de Rei ha fet públic que aquest cens ha arribat a la fase del “treball de camp”. Segons han informat fonts municipals a Viu Molins de Rei, l’estudi no estarà finalitzat fins al desembre.

El cens d’habitatges buits es va començar a fer el passat mes de febrer, més de dos anys després de l’aprovació del Pla d’Habitatge. En aquests quatre mesos, el consistori i la Diputació de Barcelona, ens que dóna suport a la seva creació, s’han dedicat a fer el treball de creuament de dades del padró amb els consums de suministres per “quantificar l’abast del parc vacant”. Un “procediment complex” segons asseguren des de l’Ajuntament, des d’on també afirmen que el resultat final de l’estudi serà “molt detallat”.

Partits de l’oposició i entitats com la PAH han reclamat el cens d’habitatges buits per activa i per passiva durant aquest temps. Aquest arribarà finalment després de l’inici de les obres de construcció del nou barri de Les Guardioles, que suposarà 680 habitatges de nova creació.

A partir d’ara, tècnics de la Diputació de Barcelona degudament acreditats visitaran habitatge per habitatge per comprovar sobre el terreny si la casa o el pis en qüestió és buit de manera regular. Durant tot el procés del treball de camp el consistori fa una crida a la màxima col·laboració de la ciutadania. A més, l’Ajuntament es compromet a implementar “mesures proactives” en matèria d’habitatge un cop es coneguin els resultats de l’estudi.

Recomanacions personalitzades