Noelia Caballero torna a classificar-se per als europeus d’halterofília

L’aixecadora del Club Halterofília Molins de Rei ha aconseguit la classificació per als Campionats d’Europa després de quedar segona d’Espanya en categoria de 69kg. Yosua Fernández és tercer d’Espanya absolut i Marcos Ruiz aconsegueix una beca per anar a entrenar a Madrid. 

Noelia Caballero a Polònia // PSPZ

Noelia Caballero durant els europeus de l’any passat // PSPZ

La molinenca Noelia Caballero participarà per segona vegada en una competició internacional d’halterofília. La jove ha aconseguit tornar a classificar-se per uns Campionats d’Europa sub 17, competició que ja va disputar l’any passat fent una bona actuació. Si en el 2014 va viatjar fins a Polònia, ara ho farà fins a Suècia.

Concretament, Caballero competirà a la ciutat de Landskrona en la categoria de 63 kg en un torneig que es realitzarà entre l’1 i el 9 d’agost. La molinenca arriba a la competició després d’aconseguir la segona posició en els Campionats d’Espanya en la categoria d’aixecadores fins a 69 kg. Dies abans, la mateixa Caballero va aconseguir la tercera posició en els Campionats d’Espanya absoluts. Amb 16 anys, la molinenca ja és una de les realitats de l’halterofília estatal.

“L’objectiu serà estar entre les tres primeres a l’europeu”, diu el seu entrenador, David Soria, en declaracions a Viu Molins de Rei. Mirant les marques d’aquesta temporada, seria la seva posició natural. Amb 165 kg en total olímpic, Caballero té el tercer millor registre de l’any. Està empatada, però, amb dues aixecadores turques, Sultan Tokmak i Yaselin Kesking, que també tenen la mateixa marca. A més, Sandra Komalska, de Polònia, està a només 5 kg.

Si es compleixen els pronòstics, Caballero tindrà per davant a Mihaela Teodoresei, de Rumania, capaç d’aixecar 175 kg, i a la rusa Irina Chibisova, qui ostenta la millor marca amb 180kg. Elles són les dues grans favorites de la competició. El podi, però, és un objectiu a l’abast de la de Molins de Rei, que l’any passat, quan va ser la més petita de tot el torneig, va acabar vuitena.

Caballero es recupera d’aquesta manera d’uns mesos on alguns problemes físics no l’han deixat rendir al seu millor nivell. De fet, la “Peke”, com és coneguda entre els seus, va quedar-se a les portes del Mundial de Perú. Ara, però, els mals moments del passat han quedat enrere i la sort torna a d’estar de cara per la molinenca. Suècia l’espera.

Yosua Fernández, tercer d’Espanya

D’altra banda, el també molinenc Yosua Fernández ha aconseguit la tercera posició en el Campionat d’Espanya absolut en la categoria de 85 kg. A més, un altre dels màxims exponents de l’halterofília molinenca, Marcos Ruiz, ha aconseguit una beca de règim intern de la selecció espanyola per anar a entrenar a Madrid.

Recomanacions personalitzades