Les Heures-Grup de Dones fa una crida a unir-se a la “vaga de totes”

Els moviments feministes organitzen pel proper 19 de maig una vaga de les dones en tots els seus àmbits de la vida. El grup feminista local, Les Heures-Grup de Dones, se suma a la iniciativa i fa una crida a que les dones pengin els seus davantals al balcó en senyal de protesta.

Imatge del cartell de la convocatòria //Les Heures-Grup de Dones

Imatge del cartell de la convocatòria // Les Heures-Grup de Dones

Portar filles i fills a l’escola, anar a la feina o buscar feina, anar a la universitat, comprar menjar, treure la pols, planxar, cuidar els familiars amb dependència, fer el sopar, rentar els plats… aquestes són algunes de les tasques que defineixen el dia a dia de moltes dones. El proper dimarts 19 de maig les assemblees feministes de tot Catalunya han organitzat una vaga “a tots els nivells” on les dones deixin de fer totes aquestes feines. Aquesta vaga és la segona convocatòria que s’organitza, molt similar a la que va tenir lloc el mes d’octubre .

El motiu de la mobilització, tal i com afirma el col·lectiu feminista de Molins de Rei, Les Heures – Grup de Dones, és el de “visibilitzar les condicions de desigualtat en què ens trobem les dones”. Aquest grup, amb un recent canvi de nom, és el mateix que va liderar al municipi l’oposició a la llei ‘Gallardón’ de l’avortament,

D’aquesta manera, el grup feminista diu que la vaga del proper dimarts vol “desbordar els patrons clàssics”, fent que s’hi vegin immerses tant les persones treballadores com les que no ho son. Alhora la iniciativa no només està destinada a l’entorn laboral sinó que des del grup local mostren la voluntat d’estendre’l als àmbits “productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals i submergits”.

Les lleis com la de l’avortament o la reproducció assistida, que “condemnen a la maternitat obligatòria heterosexual”; la violència masclista, que al 2014 va assassinar 54 dones o les retallades “criminals” als serveis públics, que fan que les dones “incrementin les hores dedicades a la cura i l’atenció”, són alguns dels motius que mouen a Les Heures-Grup de Dones a sumar-se a aquesta iniciativa. A més, des de l’entitat, fan una crida a que el dimarts 19 de maig les dones pengin el seu davantal al balcó i preparen una concentració a la plaça de la Creu que han rebatetja com plaça de Les Dones.

Recomanacions personalitzades