Una recreació de l’Oktoberfest guanya el concurs de comparses de Carnestoltes

El concurs de comparses de la rua de Carnestoltes dóna el primer premi a la Molinsfest, una recreació de l’emblemàtica festa de Munich, l’Oktoberfest. 1.714 persones participen en una rua que va inundar els carrers de Molins de Rei de disfresses, festa i cervesa. 

La "MolinsFest" va portar la tradició germana a Molins de Rei // Jose Polo

La “MolinsFest” va portar la tradició germana a Molins de Rei // Jose Polo

Cervesa, frankfurts i bon humor. Aquests van ser els ingredients que van portar a la Molinsfest, una recreació de la festa més popular de Munich,la coneguda Oktoberfest, a guanyar el concurs de comparses de la rua de Carnestoltes 2015. Els integrants de la comparsa guanyadora anaven vestits de bavaresos i portaven una carrossa on servien entrepans i, evidentment, cervesa. Tampoc faltava la fotografia de l’actual entrenador de l’equip de futbol més important de la ciutat, el català Pep Guardiola.

Només pujar a l’escenari per recollir el primer premi dotat amb 400 euros van començar a ruixar a coneguts i desconeguts amb litres i litres de cervesa. L’espectacle va acabar amb un dels comparsers, micròfon en mà, emulant el recent crit del jugador del Reial Madrid de futbol Cristiano Ronaldo recollint la Pilota d’Or 2014. Només baixar de l’escenari la festa va continuar. Alegria immensa per a un grup de joves que va saber convèncer a un jurat per primera vegada anònim i format per persones amb vinculació amb la cultura, totes de fora de Molins de Rei.

El segon premi va ser per Nikito Nipongo, comparsa integrada pels membres de l’entitat El Cuc. Tant la comparsa com la carrossa que emulaven samurais i geishas estaven i molt elaborades. El tercer premi va ser per Rubikpont, comparsa organitzada per l’AMPA de l’escola Pont de la Cadena.

El premi a la millor carrossa va reconèixer una gran ràdio antiga feta pels Matossers de Molins de Rei amb la seva comparsa Ràdio Swing. El premi a la comparsa sobre temàtica actual va anar a parar a l’Escola Alzina amb Ull amb la Lomce. El Casal d’Avis Primer de Maig va aconseguir el premi a la comparsa més catxonda amb Fantasia de la Gent Gran i el premi a la comparsa més nombrosa va ser per a País Groc, de l’Escola Castell Ciuró.

Al capdavant de la rua anava la comparsa reial de l’escola La Sínia amb un Rei Carnestoltes fet de peces de Lego. L’any vinent, l’escola Castell Ciuró tindrà la responsabilitat de crear el rei i obrir la rua.

1.714 participants

Ni més ni menys que 1.714, xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, van participar en una rua organitzada exclusivament per l’Ajuntament de Molins de Rei per primera vegada. Les AMPA de les diferents escoles van tornar a ser el veritable motor de la rua, aportant les comparses més nombroses.

La gran festa es va realitzar sense problemes aparents, seguint el model implantat a Molins de Rei des de fa molts anys, amb un recorregut per l’anomenat Centre Vila i sortida i final des de la plaça de l’Ajuntament. Organitzativament, es va generar un cert caos al entrar a la plaça que va emprenyar alguns comparsers. D’altra banda, l’speaker de l’esdeveniment, que no era molinenc, va tenir algunes errades amb el nom de les entitats de Molins de Rei. Tot problemes lleus i de fàcil solució de cara a pròximes edicions.

Recomanacions personalitzades