L’Ajuntament assumeix en solitari l’organització del Carnestoltes

La rua de Carnestoltes serà gestionada per primer cop exclusivament per la regidoria de Cultura. El jurat no comptarà amb cares conegudes i els encarregats de fer el Rei Carnestoltes també hauran de fer-se càrrec d’escriure i llegir el discurs reial.

El cartell del Carnestoltes 2015 // Elisenda Colell

El cartell del Carnestoltes 2015 // Elisenda Colell

Per primera vegada és la regidoria de Cultura qui, en solitari, s’encarrega d’organitzar la rua de Carnestoltes, que enguany es celebrarà el dissabte 14 de febrer. Durant molts anys havia existit una comissió de voluntaris, la COCA (Comissió de Carnestoltes) i quan aquesta va desaparèixer l’Ajuntament va delegar l’organització en el grup RteatreD. Aquest any, l’Ajuntament ni ho deixa en mans d’entitats ni ho subcontracta.

Després del polèmic cartell de l’any passat, la regidoria de Cultura es queda sola en l’organització de la rua, que comporta el cercavila i l’entrega de premis posterior amb el tradicional “jurat de broma” que valora les carrosses i les disfresses. Es mantenen totes les categories però el jurat estarà format per persones anònimes vinculades al món de la cultura. Res a veure amb els noms mediàtics com el de Tomàs Molina o personatges del món de la ràdio que van formar part del jurat durant els últims anys.

L’AMPA de l’escola La Sínia, encarregada de fer el Rei Carnestoltes enguany haurà d’elaborar el discurs reial, quan en altres ocasions havia estat la comissió organitzadora qui se n’encarregava. A dia d’avui, 12 comparses i fins a 944 persones figuren inscrites a la Gran Rua del dissabte. No obstant, des del consistori s’espera que augmenti la xifra fins a l’últim moment.

Actes Carnestoltes 2015

[ai1ec tag_name=”Carnestoltes 2015″]

Recomanacions personalitzades