L’Ajuntament triga un any en enviar una carta als bancs sobre la moció que els pot sancionar per tenir pisos buits

Al ple municipal del mes de gener de 2014 es va aprovar per unanimitat una moció a favor de sancionar les entitats bancàries amb pisos buits. Fins un any després no s’ha enviat una carta als bancs informant de la mesura.

La PAH va estar més present que mai al ple municipal // Jose Polo

La PAH durant el ple municipal on es va aprovar aquesta moció // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha trigat un any en enviar una carta als bancs sobre la moció que es va aprovar per unanimitat al gener de 2014 a favor de sancionar les entitats bancàries amb pisos buits. La missiva, el·laborada a la Taula Local d’Habitatge, va acabar de confeccionar-se el passat mes de desembre.

En aquesta carta el consistori s’ofereix a gestionar els pisos buits de les entitats bancàries i adjunta la moció que es va aprovar ara fa un any, segons ha explicat la CUP Molins de Rei a través del seu blog. La moció inclou sancions a les entitats financeres amb immobles desocupats de forma permanent. Segons el principal partit de l’oposició, l’Ajuntament hauria d’haver tirat endavant amb aquesta moció “l’endemà mateix de l’aprovació”. La mesura que indica la carta als bancs va ser proposada per la PAH Molins de Rei i els activistes d’aquest moviment social estaven presents el dia que es va aprovar.

Abans de l’enviament de la carta, però, s’havia produït la notificació protocol·lària als bancs per part de la secretaria municipal. Després del tràmit, la veritable intenció política de fer efectiva la moció es mostra amb l’enviament fet recentment, un any després del ple municipal en què es va aprovar.

Fonts de la regidoria d’Habitatge han reconegut a Viu Molins de Rei que “han anat tard amb aquest tema”. Indiquen que davant l’allau de feina que tenen els darrers mesos “han hagut de prioritzar altres temes” i reconeixen que els hauria agradat informar abans als bancs. També expliquen que algunes entitats bancàries amb les que s’han de posar en contacte han canviat de circumstàncies degut als seus processos interns i això ha dificultat el procés.

Protocol de coordinació

A més, a la Taula Local de l’Habitatge es va aprovar un protocol de coordinació entre el consistori, la PAH, Creu Roja, Càritas i les associacions de veïns per donar resposta a les situacions d’emergència i risc d’exclusió residencial. D’aquesta manera, l’eficiència de totes les entitats implicades millorarà en casos d’emergència al tenir marcats els passos que han de seguir per ajudar les persones que es trobin en situació d’emergència.

Recomanacions personalitzades