Comença la segona fase de les obres de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda

Durant els propers cinc mesos es farà la segona fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, amb la construcció d’un pavelló per la pràctica del judo i l’halterofília com a punt més destacat. També es crearan nous accessos a la instal·lació que l’obriran més al barri. El pressupost és d’1,4 milions d’euros.

Dos plafons del projecte amb la zona en construcció de fons // Jose Polo

Dos plafons del projecte amb la zona en construcció de fons // Jose Polo

Les obres de la segona fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda ja han començat i, segons l’Ajuntament, acabaran en un termini de cinc mesos. En aquesta fase s’habilitarà una sala esportiva destinada a la pràctica del judo i l’halterofília, a més d’un bar i un magatzem. En el projecte inicial aquesta sala també havia de donar servei al tennis taula però com que la il·luminació de la sala no serà la idònia per a la pràctica d’aquest esport això no serà així. Finalment, el tennis taula s’inclourà en la tercera fase del projecte i això significarà més espai per al judo i l’halterofília.

En aquesta fase, que ha significat l’enderroc dels històrics vestidors de l’Atlètic Incresa i els murs que separaven l’antic camp de futbol amb el carrer Felip Canalies i el Parc del Llobregat, també servirà per obrir més la instal·lació al barri del Canal amb la creació de nous accessos. Abans el Ricard Ginebreda quedava d’esquenes al barri i, al termini d’aquestes obres, quedarà de cara. També es construirà una zona de jocs infantils per fer l’entrada al recinte més agradable i el bar gaudirà d’autonomia per romandre obert hi hagi activitats esportives o no.

Les obres, adjudicades a CERTIS, empresa que s’ha fet càrrec de diferents reformes d’equipaments esportius arreu de Catalunya, tenen un pressupost d’1,4 milions d’euros repartits entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que destinarà 598.852 euros i l’Ajuntament de Molins de Rei que invertirà 772.358 euros.

Recreació de la sala on es farà halterofília i judo // Ajuntament de Molins de Rei

Recreació de la sala on es farà halterofília i judo // Ajuntament de Molins de Rei

Una instal·lació de referència

La segona fase que ara s’està començant a construir, conjuntament amb la tercera, que inclourà serveis per l’escalada, l’atletisme, el tennis taula i la gimnàstica, farà de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda una instal·lació que combinarà la pràctica del futbol amb la de sis esports minoritaris. “És una instal·lació única a Catalunya perquè dota d’espai propi a diferents esports minoritaris”, afirma el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). La filosofia és la d’un centre com la Blume o el CAR però en dimensions molt inferiors.

“Intentarem que la tercera fase tingui el màxim consens possible amb les forces de l’oposició”, explica l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). El compromís del govern municipal és deixar el projecte enllestit abans del termini d’aquesta legislatura. Caldrà buscar el finançament necessari per portar-lo a terme durant la propera. “Amb aquesta inversió es compleixen compromisos amb l’Atlètic Incresa, el barri del Canal i tot l’esport de Molins de Rei”, diu Casals.

Més hores al Poliesportiu de la Sínia

El fet que el judo deixi el Poliesportiu de la Sínia per exercitar-se a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda alliberarà vuit hores d’entrenament el pavelló situat al barri de la Granja. “Aquestes hores lliures es repartiran amb els mateixos criteris que hem seguit fins ara i que han donat bons resultats i cap picabaralla”, ha explicat Paz. Per la seva banda, l’espai que deixa lliure l’halterofília al Poliesportiu Municipal serà utilitzat com espai d’escalfament pels equips que disputin els seus partits a la pista antiga de la instal·lació. 

Recomanacions personalitzades