Aprovada per unanimitat una moció a favor del servei de farmàcia de guàrdia 24 hores

La totalitat de partits polítics amb representació a l’Ajuntament es mostren a favor de restablir el servei de farmàcia de guàrdia 24 hores. Una moció obre la porta a iniciar accions administratives i legals si al desembre no s’ha arribat a cap acord.

La Farmàcia García va ser la primera en patir els robatoris del carrer Menéndez Pelayo // Jose Polo

Una de les farmàcies de Molins de Rei // Jose Polo

L’últim ple municipal va aprovar, amb el vot a favor de tots els partits polítics, una moció presentada per Iniciativa, Esquerres i la CUP a favor del restabliment del servei de farmàcia de guàrdia 24 hores a Molins de Rei. Aquesta moció instava a l’Ajuntament a “mantenir una reunió amb totes les farmàcies de la vila per exposar la preocupació de tots els grups polítics municipals sobre aquesta qüestió, amb la voluntat de trobar una solució conjunta i que satisfaci a totes les parts”. A més, el text aprovat amb el suport de tot els partits obre la porta a que en cas de que no s’arribi a un acord abans del 30 de novembre de 2014 s’iniciïn “accions administratives i legals” per part del consistori.

Molins de Rei es va quedar sense farmàcia de guàrdia al desembre de 2011 per una decisió presa per les pròpies farmàcies que hi havia en aquell moment al municipi de forma unilateral i sense avisar a l’Ajuntament segons el regidor de Sanitat i llavors alcalde, Xavi Paz (PSC). Ràpidament, un grup de ciutadans es van organitzar per crear una campanya ciutadana a favor del restabliment del servei. Aquest moviment va acabar recollint 500 signatures a favor que tornin les farmàcies de guàrdia 24 hores. Des del principi, tant el govern com les forces de l’oposició s’han mostrat en contra de la supressió del servei però ara aquesta moció fa que hi hagi un compromís explícit i públic d’intentar forçar a les diferents farmàcies del municipi per tal que restableixin el servei.

Recomanacions personalitzades