Una campanya ciutadana reclama el restabliment de la farmàcia de guàrdia

Una iniciativa ciutadana a través de la plataforma web Change.org reclama que torni el servei de farmàcia de guàrdia a Molins de Rei. De moment s’han recollit 30 signatures. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), i el primer tinent, Xavi Paz (PSC), donen suport a la proposta a través de Twitter.

La Farmàcia García va ser la primera en patir els robatoris del carrer Menéndez Pelayo // Jose Polo

La campanya reclama tornar a incorporar el servei 24 hores a les farmàcies de guàrdia // Jose Polo

Des d’octubre de 2010, Molins de Rei és un poble sense farmàcia de guàrdia oberta durant tota la nit. Actualment, tot molinenc que hagi de fer servir aquest servei entre les 11 de la nit i les 9 del matí ha de desplaçar-se fins a Sant Vicenç dels Horts per poder solucionar la seva urgència. La situació ha generat més d’un malestar entre els veïns i és per això que s’ha iniciat una campanya ciutadana reclamant el restabliment del servei.

A través de la plataforma web Change.org, s’ha creat una petició pel restabliment de la farmàcia de guàrdia durant les 24 hores del dia a Molins de Rei. De moment, s’han recollit un total de 30 signatures. El sistema per donar suport a la iniciativa és molt simple: registrar-se a la plataforma, entrar a la petició i signar-la.

La persona que ha creat aquesta iniciativa, Lluís Ramos, li ha donat visibilitat a través de la xarxa social Twitter, fent-la arribar a diferents persones i col·lectius representatius de Molins de Rei. Entre aquestes persones es troben l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). Tots dos han mostrat el recolzament a la petició a través d’aquesta xarxa social. De fet, l’Ajuntament va emprendre un seguit d’accions polítiques per exigir el restabliment del servei quan van anunciar que tancarien tota la nit, però l’estiu passat les farmàcies van reduir encara més l’horari sense que des del govern municipal es fes tant soroll com en l’anterior ocasió.

 

Queixes del servei

Un dels socis de Viu Molins de Rei que prefereix mantenir l’anonimat ha contactat amb aquesta redacció per queixar-se del servei. Actualment, per poder comprar un medicament fora de l’horari comercial i fins les 11 de la nit s’ha d’anar sempre acompanyat de la Guàrdia Urbana. Aquest soci, que acaba de tenir un fill fa poques setmanes, no estava al corrent d’aquesta normativa. Una nit, necessitat d’una medicina per al seu nadó, va anar a les dependències dels cossos de seguretat de la vila per preguntar quina era la farmàcia de guàrdia oberta fins una hora abans de la mitjanit. Els agents van informar-li sobre sobre quina era la farmàcia corresponent però no van indicar-li que hagués d’anar acompanyat d’ells. Tot sol, va desplaçar-se fins a l’establiment i, evidentment, es va trobar amb el problema de no poder comprar el que necessitava. Segons aquest  soci, és “increïble que la Guàrdia Urbana, coneixedora de la normativa, no es disposi a acompanyar a una persona que reclama aquest servei”.

Recomanacions personalitzades