Recollides prop de 500 signatures reclamant el restabliment del servei de farmàcia de guàrdia

La campanya iniciada a través de la plataforma Change.org ha donat el salt a les signatures presencials i ha aconseguit fins al moment 492 adhesions. Aquestes han estat entregades a l’Ajuntament de Molins de Rei, que es compromet a fer tot el possible per restablir el servei. 

Lluís Ramos, responsable de la recollida, acompanyat del regidor d'Educació a l'Ajuntament // Jose Polo

Lluís Ramos, responsable de la recollida, acompanyat del regidor d’Sanitat a l’Ajuntament // Jose Polo

Després d’iniciar una campanya a través de la web Change.org, els ciutadans que promouen el restabliment del servei de farmàcia de guàrdia nocturna a Molins de Rei han recollit 492 signatures presencials. Aquestes han estat entregades en persona a l’Ajuntament de Molins de Rei, sota la presència del regidor de Sanitat, Xavi Paz (PSC).

El text al qual s’han adherit aquest número de persones reclama el “restabliment de la farmàcia de guàrdia a Molins de Rei”. Actualment, entre les 23 hores i les 9 del dia següent els molinencs han de desplaçar-se a Sant Vicenç dels Horts i segons els organitzadors de la recollida de signatures, “la capacitat de desplaçar-se no està l’abast de qualsevol ciutadà, negant un servei necessari, prioritari, essencial i urgent en molts casos”.

Segons s’indica en el text, “és evident que hi ha una inquietud per una part nombrosa de la població” respecte a aquest tema. Per això, es demana al govern municipal que des de l’acció política es pugui solucionar aquest problema que “perjudica la qualitat de vida de les persones”. La carta, juntament amb les signatures, han estat entrades per registre a l’Ajuntament de Molins de Rei a data de 24 d’octubre.

En declaracions a aquesta redacció, la persona que les ha entregat, Lluís Ramos, resumeix els motius que l’han portat a fer aquesta acció explicant que “hi ha gent que no disposa de transport particular i a aquelles hores no hi ha transport públic”. Tres persones han estat les encarregades de recollir les adhesions, remarca Ramos, després d’un període breu de recollida però que ha aconseguit un bon número de signatures.

Les signatures van ser entregades a l'Ajuntament el passat dia 24 // Jose Polo

Les signatures van ser entregades a l’Ajuntament el passat dia 24 // Jose Polo

Suport institucional 

Des de la decisió presa per les farmàcies de guàrdia molinenques ara fa més de dos anys, el govern municipal ha mostrat el seu rebuig a la mesura sense aconseguir, però, que es restablís el servei 24 hores. El regidor de Sanitat, Xavi Paz (PSC), ha volgut estar al costat d’aquesta reivindicació fent-se present el dia de l’entrega de les signatures. Per la seva banda, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha indicat a través de Twitter que es farà “allò que estigui a les nostres mans”.

Recomanacions personalitzades