Les inscripcions a la Cursa de Sant Miquel van a menys ritme que l’any passat

La 36a Cursa de Sant Miquel té problemes per igualar les inscripcions de l’any passat. El retard de l’inici del curs escolar n’és la causa segons l’Ajuntament. La cursa tornarà a tenir una vessant social gràcies al programa de beques esportives. 

Els organitzadors parlen de xifres rècord d'assistència // Jose Polo

Imatge de la cursa de l’any passat, quan es van aconseguir xifres rècord d’assistència // Jose Polo

Les inscripcions per la 36a Cursa de Sant Miquel, que es disputa el proper diumenge 21 de setembre, van a un ritme inferior respecte al de l’any passat. Aquest descens de les inscripcions, que encara estan obertes, es nota en la cursa popular i en la cursa infantil.

“El curs escolar ha començat més tard i això ens marca”, explica el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC). I és que les escoles i els instituts solen aportar un bon grapat d’inscrits any rere any i, a menys d’una setmana vista, aquest efecte encara no s’ha produït enguany. “Esperem fer una empenta aquesta última setmana”, afirma Paz.

No passa el mateix a la cursa de 10km, on ja s’han inscrit més esportistes que en l’edició anterior. “La cursa de 10km està completament consolidada”, declara l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). La incorporació del sistema ChampionChip al 2013 ha fet molt més atractiva la prova que, tot i això, haurà de fer front a la dura competència del calendari de l’atletisme català, cada cop més ple de curses.

Una cursa amb esperit social 

L’any passat es va obrir una línia de beques esportives per valor de 7.000 euros gràcies a la Diputació de Barcelona i a la Cursa de Sant Miquel, de la qual en van sortir 2.000 euros del total de les ajudes. 22 esportistes d’entre sis i dotze anys amb dificultats econòmiques per practicar esport s’han beneficiat.

“El món de l’esport es solidaritza amb els esportistes”, declara Paz referint-se a unes beques que aquest any no només continuen sinó que s’augmentaran. I és que s’incorpora l’anomenat Dorsal 0, que permet als participants de modalitats gratuïtes, com la de 3.500 metres, participar en el finançament d’aquestes ajudes.

Horaris i recorregut

Un error en el programa oficial de la Festa Major ha fet que hi hagi alguna confusió respecte als horaris de les curses. Els oficials són els següents:

  • Cursa de 10km: sortida a les 9 hores.
  • Cursa de 3.500m: sortida a les 11 hores.
  • Cursa Infantil: sortida a les 12 hores.

La principal novetat del recorregut d’enguany és la recuperació del carrer Rafael Casanova, que l’any passat no estava disponible per les obres. D’altra banda, les samarretes de la cursa es podran adquirir més enllà del dia de l’esdeveniment per primera vegada. El preu de venda al públic encara s’ha d’acordar.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades