Emilio Ramos: “Jo, com el de Mediamarkt, no sóc tonto, a mi m’han robat la contrasenya del Facebook”

El regidor del PP, Emilio Ramos, es defensa de les polèmiques declaracions al seu Facebook justificant que l’han robat la contrasenya. El popular assegura sentir-se intimidat i diu que “ara mira enrere” quan surt al carrer. A nivell polític es referma en el seu suport a l’equip de govern i s’empenedeix d’haver acceptat la representació a l’Àrea Metropolitana a la que ja ha rebutjat.

Publicació compartida per Ramos al seu Facebook publicada originalment pels legionaris d'Almendralejo // Facebook

Publicació compartida per Ramos al seu Facebook publicada originalment pels legionaris d’Almendralejo // Facebook

L’Ajuntament de Molins de Rei va emetre un comunicat confirmant la revocació d’Emilio Ramos com a representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana com va avançar Viu Molins de Rei. Pocs minuts després el regidor del PP assistia a la seva participació setmanal a Ràdio Molins de Rei i desmentia la versió municipal, assegurant que va ser ell mateix qui va presentar la dimissió a l’alcalde dos dies abans. Sigui com sigui, l’enèsima polèmica d’Emilio Ramos a les xarxes socials ha estat el detonant per què el regidor del PP deixi d’assistir al Consell Metropolità en el lloc de l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU).

Segons va explicar Ramos a Ràdio Molins de Rei, el regidor va consultar la situació amb un informàtic, el qual va obrir l’ordinador del regidor i sense cap dificultat va demostrar-li que podia entrar al seu Facebook. “L’expert en informàtica em va dir que tenia una contrasenya d’estar per casa, amb la meva data de naixement”, va lamentar el regidor popular. Partint d’aquesta hipòtesi, Ramos es justifica: “A mi m’han robat la contrasenya, jo no vaig escriure el comentari, l’informàtic em va ensenyar tot el que he publicat”. Aquesta justificació serveix a Ramos per assegurar que ell en cap cas ha escrit una crida a sortir a “caçar traïdors a Espanya” feta al seu Facebook el passat mes de novembre. Tot i això, Ramos adverteix: “He llegit el comentari i parla de traïdors a Espanya, si l’hagués escrit jo i algú es dona per al·ludit, allà ell, no conec a ningú que hagi dit pel carrer que és un traïdor a Espanya”.

Una de les publicacions més polèmiques del regidor del PP a les xarxes socials // Facebook

Una de les publicacions més polèmiques del regidor del PP a les xarxes socials // Facebook

En canvi, el regidor del PP reconeix que sí que va ser ell qui va compartir la crida als legionaris a morir per Espanya. En aquest cas el regidor del PP es va limitar a compartir una publicació dels legionaris d’Almendralejo. “Quan veig el que publica la Guàrdia Civil i la Legió ho comparteixo sense llegir, això sí que ho vaig publicar, però jo, com el de Mediamarkt, no sóc tonto”, va assegurar Ramos a la ràdio municipal, preguntant-se perquè des de l’oposició se’l critica a ell enlloc de la font original: “Espero que hagin denunciat als legionaris d’Almendralejo, o només ataquen a l’Emilio perquè és el més dèbil?”, es va preguntar el regidor protagonista de la polèmica.

Amb por al carrer

Emilio Ramos durant el ple del mes de febrer // Jose Polo

Emilio Ramos durant el ple del mes de febrer // Jose Polo

Ha estat una setmana convulsa per a Ramos, amb aparició a mitjans d’àmbit nacional després de les nombroses polèmiques declaracions publicades puntualment durant els darrers mesos per aquest mitjà. El regidor del PP assegura que el rebombori al seu voltant s’ha traslladat al carrer i reconeix que s’ha arribat a sentir intimidat al sortir al carrer.

“Jo no mirava mai enrere, però ara ho faig perquè m’ho han recomanat”,  va assegurar Ramos, reconeixent que se sent pressionat. El regidor posa un exemple d’una situació incòmoda a la plaça del Mercat quan estava assegut a la terrassa amb un amic i un parell de joves el van increpar. “Vivim millor que fa 40 anys però s’ha generat i fomentat l’odi a les escoles i al carrer”, va indicar Ramos després d’aquesta situació en la que va preferir restar callat.

Segons el regidor popular, la direcció del partit a Barcelona el va trucar per avisar-lo de que anés amb compte i van enviar a Molins de Rei una mena de emisari –“un xaval que no conec de res”, en paraules de Ramos- per posar-lo en guàrdia.

Manté el suport a la sociovergència

Més enllà de tota la polèmica generada, el cert és que a nivell polític poca cosa canviarà pel que es desprèn de les declaracions d’Emilio Ramos. El regidor del PP assegura que “el suport a l’Ajuntament continua igual que fin ara” ja que “no hi havia cap pacte secret”, en paraules de Ramos, qui continuarà donant suport a l’equip de govern en totes aquelles coses que al seu parer beneficiïn a Molins de Rei. El pla de mobilitat que anirà a la sessió plenària d’aquest dijous serà la prova de foc per saber la postura del PP després del sotrac en les relacions entre el regidor i la sociovergència.

Això a l’Ajuntament de Molins de Rei. On no se’l veurà més a Ramos serà a l’Àrea Metropolitana i sembla ser que el regidor popular tampoc ho trobarà a faltar. “No havia d’haver acceptat mai aquest càrrec perquè només m’ha donat problemes”, reconeix Ramos, resumint la seva feina feta durant l’últim any a l’Àrea Metropolitana com estar “calladet en un racó esperant que passi el temps”.

El seu lloc haurà de ser ocupat per qui era el propietari legítim de la cadira, l’alcalde Joan Ramon Casals. A dia d’avui, només Casals i Oriol Junqueras, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, són els dos màxims representants municipals que han delegat la seva representació en altres regidors. Independentment de la decisió final de Casals, Ramos llença una proposta a la CUP: “Qui tant ha fet força per que jo surti d’aquí, que aporti un candidat i si se li proposa, com a bon ciutadà haurà d’acceptar”, apunta Ramos, que té pensat demanar a l’alcalde que delegui en la CUP. “Que algú es mulli, agafi el cotxe i vagi a la Zona Franca pagant-se el gasoil i el menjar”, diu Ramos en referència a les sessions plenàries del Consell Metropolità corresponentment retribuïdes a les que deixarà d’assistir.

Aquest dijous, a la sala de plens, Esquerres per Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei i la CUP demanaran que es rebutgi les declaracions de Ramos a les xarxes socials. Els partits de l’oposició han fet una crida als seus simpatitzants a assistir a la sala de plens per fer soroll contra Ramos. Aquest, a la vegada, ha fet una crida a través del seu Facebook -que de moment no ha tancat tot i dir el contrari- a que vagin a la sala de plens totes aquelles persones que vulguin mostrar el seu suport “per la democràcia i la llibertat d’expressió”.

Recomanacions personalitzades