Els Matossers arriben al seu castell número 1.000

La colla castellera de Molins de Rei descarrega el seu castell número 1.000 a Sant Boi de Llobregat. Per primera vegada aquesta temporada assalten el 4 de 6 amb agulla i ja han completat tota la gamma de sis. 

Els Matossers completant el seu castell número 1.000 // Desirée Luna

Els Matossers completant el seu castell número 1.000 // Desirée Luna

En motiu de la Festa Major de Sant Boi de Llobregat, els Matossers de Molins de Rei van actuar a la localitat baixllobregatina en una jornada que passarà a la història de la colla castellera com el dia en què es va arribar a descarregar el castell número 1.000 després de 12 anys d’història matossera. Concretament, es va arribar a aquesta xifra en el castell de la primera ronda: un 4 de 6 amb agulla, el primer de la temporada.

El programa matosser estava format per un 4 de 6 amb agulla, la torre de 6 en segona i el 3 de 6 per tancar l’actuació. Les tres oportunitats van acabar amb èxit dels marró argila, que van aixecar castells “ferms i parats”, segons expliquen ells mateixos. Amb el 4 de 6 amb el pilar com a novetat a la plaça, els molinencs ja han completat amb èxit tota la gamma de 6 aquest any.

L’actuació dels Matossers va ser al costat dels castellers de Cornellà i els castellers de Viladecans. Tot i ser Sant Boi la ciutat organitzadora de la diada castellera, actualment la ciutat no té colla. Els Castellers de Cornellà van descarregar un 4 de 7, seguit d’un intent desmuntat de 3 de 7 que van carregar en el segon intent, finalitzant les rondes amb un 4 de 6 amb l’agulla. Per la seva banda, els castellers de Viladecans van descarregar amb èxit el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, el primer d’aquestes característiques que descarregaven aquesta temporada.

Pancarta a favor de la PAH

Un dels pilars de comiat es va aixecar i va desplegar una pancarta a favor de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca // Matossers de Molins de Rei

Un dels pilars de comiat es va aixecar i va desplegar una pancarta a favor de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca // Matossers de Molins de Rei

Aprofitant que s’actuava a la ciutat amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca més forta de la comarca, els Matossers van alçar una pancarta reivindicativa a favor d’aquesta entitat en un dels pilars de comiat. Entre les seves files, la colla molinenca té a Ramon Maglione, una de les cares més actives de la PAH Molins de Rei i que va explicar la seva història en un reportatge a Viu Molins de Rei.

La propera actuació per als Matossers serà el diumenge 25 de maig amb motiu de la Diada de Primavera de Caldes de Montbui, una plaça amb molts bons records pels marró argila: allà van descarregar el 3 de 7 la passada temporada. La cita és a les 12  del migdia al Parc del Bugarai de la vila vallesana, i actuaran al costat de Castellers de Caldes, Castellers de la Sagrada Família i Castellers de Mollet.

Recomanacions personalitzades