Els Matossers tanquen la temporada aconseguint aixecar un castell de 7

Bon final de temporada castellera pels Matossers de Molins de Rei, que aconsegueixen aixecar un castell de set a la Diada de Caldes de Montbui. Aquest era l’objectiu que s’havien marcat pel final de la present campanya i no ha estat fins a l’última actuació del curs quan ho han aconseguit.

Imatge del 3 de 7 aconseguit per la colla molinenca // Matossers

Imatge del 3 de 7 aconseguit per la colla molinenca // Matossers

Els Matossers de Molins de Rei han tancat la temporada castellera a la Diada de Caldes de Montbui, acompanyats pels Minyons de l’Arboç, els Xerrics d’Olot i la colla local. En aquesta diada s’ha pogut veure el treball fet durant tota la campanya per la colla molinenca i s’ha donat un pas més, aconseguint aixecar un 3 de 7, el primer castell de set pisos de l’any. Era l’objectiu que s’havien marcat i es va aconseguir durant la segona ronda de la diada, en un ambient de molts nervis. El castell va “pujar molt bé”, segons ha informat la colla castellera en un comunicat i, tot i alguns “tremolors”, es va poder carregar i descarregar sense excessius problemes. Així doncs, els molinencs assolien el seu particular “repte marró”, com ells mateixos l’havien anomenat.

Prèviament van aixecar dos pilars de 4 de benvinguda i a la primera ronda van fer una torre de sis, una construcció que s’ha dut a terme de manera sistemàtica durant la temporada. Després del 3 de 7 van plantar un 5 de 6 que va pujar desquadrat però solvent. L’actuació es va tancar amb un pilar de 5.

“Estem molt contents perquè hem pogut acabar la temporada assolint un castell de set”, declara el cap de colla molinenc, Salva Prat, que considera un “gran èxit de tota la colla” aixecar un castell de set per cloure la temporada. El cap de colla explica que tothom “ha respost a la crida d’aquestes setmanes per poder-lo assajar molt abans de portar-lo a plaça”. Després d’aconseguir aquesta fita, els Matossers no es volen quedar aquí i Prat especifica que la temporada vinent volen començar amb la mateixa empenta que han acabat aquesta.

La dels molinencs no va ser l’única bona actuació de la diada de Caldes. Els castellers locals, els “Escaldats”, van aconseguir el primer 3 de 7 amb agulla de la seva història. Els Minyons de l’Arboç van fer un 4 de 7 per tal d’anar-se preparant pel seu gran repte de fer un 4 de 8 en el seu final de temporada. Per la seva banda, els Xerrics d’Olot van aixecar diversos castells de sis.

Caldes de Montbui (Diada dels Castellers de Caldes)

Castellers de Caldes: 3 Pilars de 4, 3 de 7, intent de 3 de 7 amb l’agulla, 4 de 7, 3 de 7 amb l’agulla, Vano de 5 carregat

Matossers de Molins de Rei: 2 Pilars de 4, 2 de 6, 3 de 7, 5 de 6, pilar de 5.

Minyons de l’Arboç: Pilar de 4, 3 de 7, 4 de 7, 7 de 6, Pilar de 5

Xerrics d’Olot: Pilar de 4, 4 de 6 amb agulla, 3 de 6, 4 de 6, 2 Pilars de 4

Recomanacions personalitzades