Xavi Paz assegura que el PSC Molins de Rei “es sent còmode” amb totes les veus del socialisme català

El PSC Molins de Rei convida Joaquim Nadal a presentar el seu últim llibre Testimoni de càrrec on fa un repàs exhaustiu de 20 anys dedicats a la política catalana. Xavi Paz presumeix de la “comoditat” de l’agrupació socialista local amb totes les veus del partit. 

Joaquim Nadal i Xavi Paz a Ca n'Ametller // Jose Polo

Joaquim Nadal i Xavi Paz a Ca n’Ametller // Jose Polo

El portaveu del PSC Molins de Rei i primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat durant la presentació al municipi de l’últim llibre de Joaquim Nadal que l’agrupació local del seu partit és “un col·lectiu de persones que se sent molt còmode amb totes les veus dels socialistes de Catalunya”. Paz fa aquestes declaracions tot just abans d’encarar un procés de primàries on sembla ser que no es presentarà cap altre candidat.

El missatge és clar: els socialistes molinencs que no estan còmodes amb la direcció nacional del partit per la seva postura sobre la independència de Catalunya i la possible celebració d’un referèndum no han de sentir-se incòmodes també amb el PSC Molins de Rei. Paz s’esforça per intentar que la crisi del partit en clau catalana afecti el menys possible en clau local. De fet, el líder socialista segueix donant el mateix missatge mostrant-se a favor de la celebració d’una consulta independentista. Fins i tot, el primer tinent d’alcalde ha accentuat aquesta posició des del principi de la legislatura incorporant com a regidor amb total naturalitat a Pep Puiggarí, una figura independent i independentista, lluny dels postulats que envia el partit des del carrer Nicaragua de Barcelona.

20 anys de política sense pèls a la llengua 

Joaquim Nadal, qui ha renunciat recentment a qualsevol càrrec executiu al PSC, ha presentat el seu últim llibre Testimoni de càrrec. Vint anys al servei de Catalunya a la petita sala d’actes de Ca n’Ametller, que gairebé s’omple per a l’ocasió. La figura de Nadal, discrepant amb l’actual direcció del seu partit, ha cridat l’atenció del coordinador de l’ANC Molins de Rei, Toni de Flor, i de la regidora d’Esquerres per Molins de Rei, Sílvia Guillén, que han acompanyat als militants socialistes durant l’acte.

“Els meus col·legues històriadors em van dir que si feia unes memòries molt voluminoses sense dir res em farien molt males critiques”, ha assegurat l’ex conseller de Política Territorial i Obres Públiques. “Jo en dic moltes de coses i, a més, aporto molta documentació”, ha segellat Nadal. L’obra és un recull del seu dietari personal durant els 20 anys que ha estat diputat al Parlament de Catalunya. El que ha anat escrivint durant tots aquests anys s’intercala amb capítols fets ara. 20 anys d’una vida políticament apassionant explicats sense pèls a la llengua. Entre altre coses, s’han recollit converses personals amb les figures més importants de la política catalana recent.

Sobre el seu futur polític Nadal ha assegurat que no vol “res de res de cap partit polític”. “No vull cap càrrec ni estar en cap llista” ha continuat per acabar assegurant que està cansat “de la motxilla política negativa” i que necessita descansar. La presentació ha comptat amb la presència de portaveu del grup municipal socialista de Barcelona, Gabriel Colomé, qui ha assegurat que “molt sovint s’oblida als autors de les coses que ara gaudim”. Sobre el llibre Paz ha destacat que “s’ha d’aprendre de les veus històriques” i ha posat en valor l’“accent municipalista” de Nadal, alcalde de Girona durant 23 anys.

Recomanacions personalitzades