El regidor de Finances, Ferran Espinosa (PSC), renuncia a l’acta de regidor

El socialista Ferran Espinosa renuncia a l’acta de regidor per “motius professionals” assegurant que “ha saldat un deute amb la societat”. El jove Pep Puiggarí, independent, el substituirà com a regidor però no assumirà la regidoria de Finances.

Ferran Espinosa en una imatge d'arxiu // PSC Molins de Rei

Ferran Espinosa en una imatge d’arxiu // PSC Molins de Rei

Un dels homes clau del govern municipal, Ferran Espinosa (PSC), renuncia a l’acta de regidor per “problemes laborals”.  El fins ara regidor de Finances ho ha anunciat durant l’últim ple municipal, on el punt de la seva renuncia ha estat inclòs de forma extraordinària. Serà una baixa sensible pel govern municipal, que veu com marxa l’home que ha agafat fins ara la responsabilitat de la regidoria amb més problemes de la passada legislatura –amb renúncia de l’anterior regidor inclosa–  i que, durant els dos anys que es porten d’aquest mandat, ha calmat la situació en la seva àrea.

El comiat d’Espinosa ha estat com la seva política, marcat pel pragmatisme, discret i lluny dels grans discursos retòrics. “Presento la meva renúncia com a regidor ja que començo un nou repte professional que m’impedeix dedicar-me al 100% a aquest projecte polític”, ha dit amb to sobri, referint-se a la seva nova ocupació com a càrrec de confiança a l’ajuntament de Sant Just Desvern. “Prefereixo deixar pas a un company que sí pugui tenir aquesta dedicació”, ha afirmat. Espinosa marxa content de la feina feta ja que, segons ell, s’ha “millorat la gestió dels impostos i taxes i els pagament a proveïdors”. 

El regidor socialista clou una etapa en la primera línia de la política municipal on diu haver saldat un deute amb la societat: “Vaig estudiar el doctorat en ciències econòmiques gràcies a les beques i, com a regidor ara i abans des de l’oposició, sento que li he retornat a la societat aquella ajuda que em va donar en el seu moment”, ha explicat en un to nostàlgic però allunyat de dramatismes.

Espinosa (segon per l'esquerra) ha despertat els somriures dels companys regidors durant el seu comiat // Jose Polo

Espinosa (segon per l’esquerra) ha despertat els somriures dels companys regidors durant el seu comiat // Jose Polo

Des del PSC, Espinosa ha estat considerat “l’exemple del bon govern que ens vam comprometre a instaurar” i destaquen l’actitud de mà estesa als grups municipals de l’oposició amb l’elaboració dels pressupostos municipals en ple context de crisi econòmica.

La renuncia d’Espinosa obliga a reestructurar el govern

Pep Puiggarí substituirà a Espinosa com a regidor però, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, no assumirà la regidoria de Finances. Serà un altre membre socialista del govern –el pacte amb CiU distribuïa les àrees entre ambdós partits– qui assumirà aquesta responsabilitat. El regidor i president de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, Miguel Zaragoza, és el nom que sona amb més força per substituir a Espinosa. Qui agafarà el relleu d’Espinosa en aquesta reestructuració del govern municipal no se sabrà fins després del proper ple municipal, quan Xavi Paz renunciarà a l’alcaldia que passarà a estar en mans de Joan Ramon Casals (CiU).

El nou regidor, que també prendrà càrrec en el ple municipal del mes d’abril, destaca per la seva joventut i el seu perfil sobiranista i independentista. En aquest sentit, es segueix la tendència que ha agafat durant els últims mesos l’agrupació local del PSC, que recentment es va posicionar a favor de la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya. Puiggarí té tant sols 24 anys i anava a les llistes socialistes com independent en el número 9. Formava part de la desapareguda plataforma cívica Xarxa per Molins.

Recomanacions personalitzades