Un original estudi sobre l’impacte social d’Instagram s’emporta el reconeixement del Fòrum de Treballs de Recerca

Un treball sobre l’impacte social d’Instagram, realitzat per l’estudiant de Aniol Costa, ha estat reconegut amb un premi i una menció especial a l’originalitat a la vuitena edició del Fòrum de Treballs de Recerca. Noelia Medina i Daniel Elebiary també han estat premiats.

L'estudiant Aniol Costa ha aconseguit un premi i una menció especial al Fòrum de Treballs de Recerca // Ajuntament de Molins de Rei

L’estudiant Aniol Costa ha aconseguit un premi i una menció especial al Fòrum de Treballs de Recerca // Ajuntament de Molins de Rei

El concurs de fotografies fetes a través de l’aplicació fotogràfica Instagram -#capturamolins- va ser una de les novetats de la passada edició de la Festa Major. Va aconseguir participació ciutadana, va funcionar bé i fins i tot va tenir una gala d’entrega de premis a la Federació Obrera. Tot plegat era part d’un treball de recerca fet per Aniol Costa, un estudiant de segon de Batxillerat de l’institut Bernat el Ferrer, que va presentar el projecte als pressupostos participatius de la regidoria de Joventut i va ser escollit.

Costa va presentar un estudi sobre l’impacte social de la xarxa social Instagram a Molins de Rei. Partint de la base del concurs propulsat per ell mateix, Costa va analitzar la influència d’aquesta xarxa social entre la població i els mitjans de comunicació locals. Viu Molins de Rei va col·laborar en la recerca d’aquest estudiant aportant dades sobre les visites i l’interès generat al voltant de les notícies publicades sobre el concurs.

Amb aquest treball de recerca, Aniol Costa ha aconseguit el màxim reconeixement, amb un premi i una menció especial a l’originalitat, per part del jurat de la vuitena edició del Fòrum de Treballs de Recerca. A més dels guardons acadèmics, Costa s’ha endut una gratificació de 100 euros en vals de compra de la Unió de Botiguers de Molins de Rei.

Tres premiats molinencs

Per la seva banda, Noelia Medina, de l’institut Lluís de Requesens, va aconseguir un premi pel seu treball titulat “Bandas sonoras. Función y efecto”; mentre que Daniel Elebiary, del col·legi Virolai, va ser premiat per la seva recerca sobre el “Cálculo de la cantidad de azúcar de un líquido con un puntero láser”.

Prop de 400 estudiants van presentar les seves investigacions, de les quals es van escollir a 8 guanyadores, destacant tres d’elles amb una menció especial. Els premis van ser entregats el passat 2 d’abril en un acte celebrat al teatre de Joventut Catòlica amb la presència de més d’un centenar d’estudiants.

El Fòrum  de Treballs de Recerca reconeix anualment els millors treballs realitzats per estudiants de Batxillerat de Molins de Rei, El Papiol i Sant Feliu de Llobregat. La primera edició es va organitzar l’any 2007 a Sant Feliu de Llobregat i cada any es va alternant la seu. Fa quatre anys ja es va fer al teatre de la Peni i fa dos va ser a La Gòtica. La intenció és promoure entre els alumnes la capacitat de desenvolupar treballs d’investigació amb rigor científic així com estimular l’intercanvi de coneixement entre estudiants i centres docents.

Recomanacions personalitzades