Ferran Asensio guanya el primer concurs #CapturaMolins

El concurs de fotografia a través de la xarxa Instagram té una imatge del Camell com a guanyadora. Es recullen al voltant de 950 instantànies sota l’etiqueta #CapturaMolins. L’Ajuntament vol consolidar la iniciativa sorgida dels pressupostos participatius de Joventut. 

Ferran Asensio ha guanyat amb una sola foto // @feraspa

Ferran Asensio ha guanyat amb una sola foto // @feraspa

La part pràctica del Treball de Recerca d’un jove estudiant de Batxillerat, Aniol Costa, ja s’ha vist feta realitat. #CapturaMolins, un projecte que ha mostrat Molins de Rei a traves del mòbil de diferents instagramers i que també ha servit per realitzar un concurs d’imatges amb motiu de la Festa Major, va ser escollit com a guanyador d’un dels pressupostos participatius de la regidoria de Joventut d’enguany i ara s’ha tancat amb més de 950 fotografies participants.

Ferran Asensio ha estat el guanyador del concurs amb una imatge que retrata la bèstia de foc més emblemàtica del municipi, el Camell. Asensio, que es fa conèixer com @Feraspa a Instagram,  només té una foto penjada en el seu perfil a aquesta xarxa social i amb ella ha guanyat.

No és el cas del segon classificat, Toni Bernardino (@toniber), ni de la tercera, Esther Badosa (@estherbad), els quals han fet un bon seguiment a través de la fotografia de la Festa Major de Sant Miquel. En aquesta ocasió, per al jurat format per Miquel Monfort, Sergi Sarria, Elisa  Sarria ha tingut més valor la genialitat de la imatge guanyadora que la constància dels altres participants i la foto del corre-cuita del Camell amb la gran quantitat de molinencs desenfocats ha estat suficient per guanyar el primer premi.

L'exposició s'ha pogut veure fins al dia de l'entrega de premis // Jose Polo

L’exposició s’ha pogut veure fins al dia de l’entrega de premis // Jose Polo

Es pot consolidar

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha desvetllat durant l’entrega de premis del concurs que “es farà el possible per repetir l’experiència”. Així doncs, sembla que l’any vinent tornarà a organitzar-se el concurs #capturaMolins. El regidor de Joventut, Esteve Altozano (CiU), ha volgut agrair “la participació dels joves”.

Per la seva banda, el primer tinent i president de l’àrea de Serveis a les Persones, Xavi Paz (PSC), ha declarat que “és magnífic que a través de les noves tecnologies s’incrementi la participació en elements tant tradicionals de la nostra Festa Major”. D’aquesta manera, des del govern municipal es fa una bona valoració del certamen.

Les millors fotografies etiquetades sota el hashtag #CapturaMolins han estat exposades durant uns dies a la Federació Obrera. Moltes d’elles havien estat fetes per vuit instagramers participants en una ruta organitzada al juliol pensant en aquesta exposició. La mostra ha destacat per la varietat d’originals perspectives i efectes dels usuaris d’Instagram. El Camell, amb llarga tradició a la Festa Major, i els Gegants, han estat dues de les temàtiques més repetides de la mostra.

Recomanacions personalitzades