L’aparcament de camions al costat del parc de la Mariona serà un espai polivalent per joves i entitats

L’Ajuntament proposa la creació d’un espai polivalent per joves i entitats al costat del parc de la Mariona, al terreny utilitzat com aparcament per camions. L’espai és de propietat municipal i està qualificat per fer equipaments. El consistori condiciona el projecte al suport de l’oposició i les entitats.

El terreny és actualment un aparcament de camions amb 4.000 metres quadrats per equipaments // Jose Polo

El terreny és actualment un aparcament de camions amb 4.000 metres quadrats per equipaments // Jose Polo

Són 4.000 metres quadrats entre els carrers Francesc Layret, Primer de Maig i Salvador Seguí, al costat del parc de la Mariona i del Caprabo, l’espai que ara ocupa un aparcament de camions. La proposta de l’equip de govern municipal es fer allà un nou espai polivalent adreçat principalment a activitats d’oci nocturn i que també pugui ser utilitzat per les entitats juvenils i culturals del municipi, donant resposta a la proposta recollida al Pla Local de Joventut.

“Serà un espai d’oci prou gran com per poder fer concerts, sopars i festes com el ball de Carnestoltes”, ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). A més, hi haurà espai de magatzem i d’ús per a diverses entitats. La construcció serà modular i lleugera, possiblement feta amb plaques de pladur i una carpa fent de sostre.

L’equip de govern ha presentat el projecte als grups de l’oposició i assegura que “es tirarà endavant sempre i quan obtingui el consens necessari entre els grups polítics i les entitats implicades”. En els propers dies s’exposarà la idea als membres de les tres entitats que utilitzen els espais annexos al Molí i que es quedaran sense lloc quan comencin les obres de restauració de l’emblemàtic edifici per construir la nova biblioteca Pau Vila. Les entitats que ara mateix hi ha als edificis annexes del Molí son els Diables, el Cuc i Impuls i seran aquestes les que inicialment tindran un lloc allà.

També tindran alguna cosa a dir els membres del Casal Autogestionat de Joves La Mola. Segons Joan Ramon Casals, “el projecte és complementari a la Mola”. Els joves de l’entitat juvenil porten gairebé sis anys a una nau del carrer Raseta, al barri del Canal, que no compleix les condicions de seguretat per fer festes com la de Carnestoltes i Cap d’Any. El nou equipament es presenta com una solució per aquest grup de joves.

220.000 euros per començar

La idea inicial és habilitar un espai que serveixi per atendre a les necessitats més immediates i que pugui ser ampliat posteriorment quan hi hagi els recursos oportuns per fer-ho. És a dir, d’entrada en cap cas es faran 4.000 metres quadrats d’equipaments. S’habilitarà només una primera fase amb una inversió de 220.000 euros, que no estaven previstos al pressupost municipal del 2014 però que s’han pogut aconseguir a partir de la reassignació d’algunes partides d’inversions i de romanents d’obres ja executades. “La previssió pressupostària la tenim, ara falta saber que diran les entitats interessades”, ha remarcat l’alcalde.

Tot i que sense terminis marcats, la idea de l’equip de govern és fer una instal·lació inicial i deixar l’espai obert a futures ampliacions. “És una proposta que està encara en una fase embrionària”, reconeix Casals. Un cop s’ha fet pública la intenció de l’Ajuntament, la reacció de les entitats culturals i juvenils més actives del municipi marcarà el seu èxit o fracàs.

Recomanacions personalitzades