El Casal de Joves La Mola celebra el seu cinquè aniversari

Els membres dels col·lectius que integren el Casal Autogestionat de Joves La Mola han celebrat el cinquè any del projecte amb un seguit d’actes per a totes les edats celebrats durant el darrer cap de setmana. El Casal ja s’ha consolidat poc a poc i vol continuar en la mateixa línia que fins ara.

El mural que els organitzadors van pintar a la plaça de la creu, no deixa a ningú indiferent. //CAJ La Mola

El mural que els organitzadors van pintar a la plaça de la creu, no deixa a ningú indiferent. //CAJ La Mola

Tot va començar l’any 2007 quan un grup de joves es reunia en assemblees per fer néixer a la vila un Casal de Joves autogestionat. Després, la constitució com una entitat, els estatuts i l’adequació del local van ser el que van acabar de consolidar el projecte de La Mola. Durant el passat divendres i dissabte 24 i 25 de maig un mercat d’intercanvi, cabaret, concert de música “reggae” i diferents tallers dels grups més estables van retre homenatge als cinc anys d’història.

L’acte més concorregut va ser el mercat d’intercanvi de roba que va tenir lloc dissabte al matí a la plaça de la Creu. Diferents persones es van adreçar a la iniciativa de l’espai Mercampillo, tot envoltat de tallers i jocs pels més menuts. Un espai que, dins el clima de l’entitat, busca promoure un espai de  reciprocitat que promou la reutilització i d’alternativa de consum. Posteriorment es va dur a terme la pintada d’un mural que immortalitza l’aniversari del casal a una paret de la plaça de la Creu amb el lema  “La revolució és el pensament en acció!”.

La resta d’esdeveniments van tenir lloc a la nau fabril situada al barri del Canal reconvertida en casal juvenil des de fa cinc anys. L’acte de divendres al vespre va combinar un espectacle de circ i una exposició fotogràfica de la trajectòria de La Mola. Posteriorment, dissabte a la tarda, els assistents van gaudir de tres tallers a càrrec de col·lectius integrats a l’entitat, com ara un d’introductori a la disciplina d’espectacles aeris del món del circ o d’arts marcials i lliuta Muay Thai. També van participar a la festa el grup de criança Vincles, amb un espai d’expressió artística per a infants. La cloenda de la commemoració fou dissabte al vespre de la mà del grup de música reggae La Kinky Beat, amb una festa que es va allargar fins altes hores de la matinada.

Un cap de setmana dedicat a retre homenatge a cinc anys d’història que no han estat pas lluny de la polèmica. Tant amb l’anterior tripartit com amb l’actual govern sociovergent el Casal Autogestionat de Joves la Mola ha tingut nombroses polèmiques amb l’Ajuntament i, a dia d’avui, segueixen més presents que mai.

Recomanacions personalitzades