El cantautor Bitxe porta el folk pota blava al Músiques Invisibles

Bitxe, cantautor del Prat de Llobregat, fa una demostració del seu talent en un concert del cicle Músiques Invisibles a l’Ateneu Mulei. El músic, amb un so purament folk en acústic, va repassar les seves cançons amb elaborades lletres sortides directament de l’estomac.

Bitxe va captivar al públic assistent a l'Ateneu Mulei combinant cançons animades i lentes // David Guerrero

Bitxe va captivar al públic assistent a l’Ateneu Mulei combinant cançons animades i lentes // David Guerrero

El cicle de concerts Músiques Invisibles aposta per la proximitat dels cantants amb el públic. Aquest cop també ho ha fet per la proximitat en la procedència del cantautor, un potablava km 0. Després de l’actuació de molinencs com Balancí, Guillem Ballaz i Miquel Bernis en els seus dos projectes musicals, ha pujat a l’escenari de l’Ateneu Mulei el cantautor del Prat de Llobregat, Bitxe.

El cantautor vingut del Delta del Llobregat acostuma a tocar amb els Mariatxis del Delta en un format de banda, però a l’Ateneu Mulei va cenyir-se al format acústic i de cantautor folk en estat pur al que convida el local i el format del cicle. “És un format perfecte, permet compartir amb el músic que t’acompanya i la gent que t’escolta d’una manera més íntima tot plegat”, valorava Bitxe al finalitzar el concert. Així, el músic va fer un repàs a les seves cançons acompanyat per la seva guitarra i harmònica i el suport de Toni Rosselló al piano i l’acordió.

Bitxe, amb la seva guitarra, va estar acompanyat de Toni Rosselló al piano i l'acordió // David Guerrero

Bitxe, amb la seva guitarra, va estar acompanyat de Toni Rosselló al piano i l’acordió // David Guerrero

Sonoritat folk 100% la que va demostrar Xavier Company sota el nom artístic de Bitxe. La seva guitarra acústica i l’harmònica amb l’acompanyament de Rosselló van combinar a la perfecció en un repertori que va passar de cançons animades i amb lletres iròniques a d’altres més íntimes i de llagrimeta en estat pur. “Són cançons sortides de dins de l’estomac, d’experiències i vivències que et remouen i es queden a dins, un dia surten i les escrius”, explicava Bitxe després del concert, considerant l’escriptura de les seves lletres com “una necessitat” per a ell.

Les cançons de Bitxe es troben recollides a les maquetes Cançons de Fusta(2006) i Boira (2010). Company, que a més de cantautor es troba implicat en els moviments socials del Prat de Llobregat, ja té escrites les cançons per fer un tercer disc. “El gravarem quan ens trobem totes les persones involucrades, la vida ens unirà igual que ho va fer anteriorment”, apunta Bitxe en una entrevista que es pot veure també en vídeo.

Recomanacions personalitzades