Imatges dels Gegants, Ca n’Ametller i L’Eskondite guanyen els Premis Clic! de fotografia

Una fotografia de Diego Pedra a la porta de l’antiga casa okupa del passeig del Terraplè i una altra de Lluís Remolà amb la façana de Ca n’Ametller de fons guanyen els premis Clic! en la categoria d’imatges de Molins de Rei. També s’ha atorgat un premi especial a la millor fotografia del centenari dels Gegants.

Les parets del local del CEM es troben plenes de les millors fotos dels premis Clic! // David Guerrero

Les parets del local del CEM es troben plenes de les millors fotos dels premis Clic! // David Guerrero

El Centre Excursionista de Molins de Rei obre les portes del seu local al carrer Major durant la Fira de la Candelera per mostrar un recull de les millors fotografies participants a la setzena edició dels premis Clic! de fotografia, com és habitual cada any. Aquest cop però, en comptes de fer l’entrega de premis coincidint amb el pregó de la Fira, els guardons s’han entregat al local del CEM el dissabte a la tarda, quan es fa la tradicional inauguració de l’exposició amb la presència de càrrecs polítics, socis del CEM i aficionats a la fotografia. Aquest canvi ha fet que -casualitat o no- la majoria dels premiats hagin anat a recollir el seu guardó, a diferència del que va passar l’any passat a l’acte del pregó, quan només es va presentar un dels premiats.

Deu imatges dels Gegants als premis Clic! serveixen per recordar alguns dels millors moments de l'any passat // David Guerrero

Deu imatges dels Gegants als premis Clic! serveixen per recordar alguns dels millors moments de l’any passat // David Guerrero

El tret distintiu d’aquest any ha estat la categoria dedicada als Gegants de Molins de Rei, coincidint amb el centenari d’aquesta entitat. D’aquesta manera s’ha seguit el camí marcat fa uns anys de destinar una categoria pròpia a algun aspecte que aquell any dóna vida als carrers del municipi. L’any passat van ser els Matossers, l’anterior el Camell i enguany han estat els gegants i el seu centenari els que han tingut una categoria pròpia a la que ha guanyat el fotògraf molinenc Miquel Viñas, habitual a aquestes cites. La imatge guanyadora porta per títol “Escales” i està realitzada a les escales del carrer Major, un d’aquells punts on sempre es concentra més gent als esdeveniments festius populars.

La fotografia "Escales" de Miquel Viñas ha estat la guanyadora de la categoria dedicada als Gegants de Molins de Rei // David Guerrero

La fotografia “Escales” de Miquel Viñas ha estat la guanyadora de la categoria dedicada als Gegants de Molins de Rei // David Guerrero

En la categoria de “Molins de Rei”, la foto guanyadora ha estat de Diego Pedra, de Cornellà de Llobregat, que ha apostat pel blanc i negre en una imatge titulada “Juan” i on es veu la porta del que era la casa okupa L’Eskondite del passeig del Terraplè. L’accèsit ha correspost a Lluís Remolà, veí de Sant Feliu de Llobregat que l’any passat també va aconseguir el mateix reconeixement. Enguany ho ha fet amb una fotografia titulada “Sense sostre”, en la que es veu al que sembla ser un excursionista dormint a un banc davant de Ca n’Ametller. L’estació de Rodalies, el rocòdrom, el parc de la Mariona, El Molí i Can Malvehy són alguns dels espais locals que també es poden veure a les fotografies participants al concurs.

"Juan" de Diego Pedra i "Sense sostre" de Lluís Remolà són les fotos premiades a la categoria "Molins de Rei" // David Guerrero

“Juan” de Diego Pedra i “Sense sostre” de Lluís Remolà són les fotos premiades a la categoria “Molins de Rei” // David Guerrero

"Escalada" d'Albert Viñas i "S/T 2" de Santi Viladrich han estat guardones a la categoria d'esports de muntanya dels premis Clic! // David Guerrero

“Escalada” d’Albert Viñas i “S/T 2” de Santi Viladrich han estat guardones a la categoria d’esports de muntanya dels premis Clic! // David Guerrero

Pel que fa a la categoria d’esports de muntanya i d’aventura, Santi Viladrich, veí de Manresa, s’ha tornat a fer amb el primer premi de la categoria, com també va fer l’any passat. Enguany ho ha fet amb la fotografia “S/T 2”, en la que es poden veure dos esquiadors discapacitats a tota velocitat. El molinenc Albert Viñas ha estat reconegut amb l’accèsit de la categoria per una fotografia realitzada a un rocòdrom.

A la categoria lliure, la fotografia “Payaso” del barceloní Jorge Llorca ha aconseguit el primer premi. Manuel Lama, de Còrdoba, amb la fotografia “Guardián del arte II” ha estat reconegut amb l’accèsit.

Els guanyadors de cada una de les quatre categories ha estat premiat amb 500 euros i l’accèsit ha estat dotat amb 230 euros. Com en anteriors edicions, els comentaris dels visitants a la inauguració de l’exposició destacaven l’abús del retoc fotogràfic per part d’algunes de les imatges exposades, tot i que enguany no ha estat tant excessiu com altres anys.

L'obra guanyadora de la categoria lliure es pot veure situada en vertical mentre que l'accèsit es troba a la cantonada inferior de l'esquerra // David Guerrero

L’obra guanyadora de la categoria lliure es pot veure situada en vertical mentre que l’accèsit es troba a la cantonada inferior de l’esquerra // David Guerrero

L’exposició es pot visitar durant els dies de Fira de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores. Fins el 8 de febrer es podrà veure durant els dies laborables de 19 a 21 hores.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades