El CEM obre les portes a uns Premis Clic! marcats pel Photoshop

El Centre Excursionista de Molins de Rei acull una exposició amb les fotografies participants en els Premis Clic!. La majoria de les obres han estat retocades amb programes informàtics. El CEM aprofita la inauguració per reivindicar el seu paper a la Fira de la Candelera. 

Moltes de les obres de la categoria "lliure" tracten sobre l'erotisme // Jose Polo

Els amants més puristes de la fotografia es sentiran estranys al visitar l’exposició que recull les obres participants en els Premis Clic! d’aquest any i que es pot veure al local del Centre Excursionista de Molins de Rei. El motiu és que la majoria de les fotografies han estat retocades amb programes informàtics que, si bé aconsegueixen efectes visuals més cridaners, es desmarquen d’alguna manera de “la màgia” de la fotografia clàssica.

Tot i això, el nivell de fotografia segueix sent molt alt i algunes fins i tot arriben a tenir un caire reivindicatiu com per exemple dues obres que parlen de les plaques fotovoltaiques que segueixen sense funcionar. El primer premi en la categoria “Molins de Rei” ha estat per José Reyes Belzunce per la seva obra Castell Ciuró I. En la nova categoria d’aquesta catorzena edició del certamen, “El Camell de Molins de Rei”, el guanyador ha estat Jordi Martínez Vilella amb Escales a l’estació.

En el “tema lliure” el guardó ha recaigut en Julián Negredo Sánchez per Dos por un trigal i en la categoria més vinculada amb el CEM, “esports de muntanya i aventura”, Domènech López Alió s’ha emportat el primer premi amb Escala amb quadres.

El CEM reclama que es faciliti l’accés al seu local durant la Fira

Enric Solà ha reivindicat el paper del CEM a la Fira // Jose Polo

Un dels membres del CEM encarregats de gestionar els Premis Clic!, Enric Solà, ha aprofitat el seu parlament durant la presentació de l’exposició per reivindicar el paper d’una de les entitats pioneres en l’associacionisme a Molins de Rei durant la Fira de la Candelera. Clar i català, sota l’atenta mirada de les autoritats de la vila, Solà ha afirmat que “és vergonyós” com l’organització de la Fira permet que “altres firaires ocupin l’entrada del CEM, que també és un recinte firal, per posar els seus stands”.

Durant el seu discurs, Solà també ha reivindicat el paper d’un associacionisme sense ànim de lucre que segons ell “va a la baixa” i ha fet menció al “gran patrimoni fotogràfic” que té el centre Excursionista de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades