S’inaugura la llar d’acollida Magdalena Bonamich amb capacitat per a 10 persones

La casa del carrer Àngel Guimerà donada per la molinenca Magdalena Bonamich a l’Església l’any 2011 es converteix en una llar d’acollida gestionada per Càritas Diocesana i els serveis socials de l’Ajuntament. 

Tres anys després de la mort de la feligresa Magdalena Bonamich, qui va deixar una gran casa i una bona quantitat de diners en herència a l’Església, s’ha inaugurat la llar d’acollida que porta el seu nom.

Gestionada per Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat en coordinació amb els serveis socials de l’Ajuntament de Molins de Rei, té capacitat per fins a 10 persones. L’edifici, de dues plantes, compta amb cinc habitacions a cada planta, lavabos, menjador i cuina compartida, a més de garatge i pati. Després d’una remodelació feta durant els últims mesos amb els mateixos diners que Bonamich va donar en el seu dia, la llar d’acollida conserva una estètica clàssica però està completament renovada i rehabilitada pel seu ús. Està situada al carrer Àngel Guimerà, molt a prop de l’estació de tren.

Façana de la llar d'acollida Magdalena Bonamich // Jose Polo

Façana de la llar d’acollida Magdalena Bonamich // Jose Polo

Hores després de fer el pregó de la 163a Fira de la Candelera, el mossèn de la parròquia de Sant Miquel, Xavier Aymerich, ha fet de mestre de cerimònies de la inauguració. Si només un dia abans el pregó es va convertir en un sermó, la inauguració ha estat també una benedicció religiosa, amb oratòria i litúrgia incloses.

Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu, i Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, compartint impressions // Jose Polo

Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu, i Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, compartint impressions // Jose Polo

“La coherència de la Magdalena amb la seva donació és una esperança”, ha assegurat Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat i màxim càrrec eclesiàstic assistent a l’acte. “En aquesta casa el que farem és ajudar als més pobres”, ha proclamat.

Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), ha declarat que Càritas és “un exemple a seguir” i que des del consistori s’intenta fomentar “el treball en xarxa” amb entitats com aquesta.  Fa poques setmanes, Càritas va rebre el Premi Ràdio Molins de Rei en la categoria de Solidaritat.

Es desconeix quan la llar d’acollida Magdalena Bonamich entrarà en funcionament però segons apunta la Parròquia de Sant Miquel a través d’un comunicat aquest moment arribarà “ben aviat”, en les properes setmanes.

L’acte també ha comptat amb la presència del director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Joan Torrents, a més de diferents regidors de l’Ajuntament i un bon grapat de persones interessades en el projecte, així com representants del consell pastoral de la parròquia de Sant Miquel, voluntaris de Càritas Parroquial de Molins de Rei i veïns i amics de la difunta Magdalena Bonamich.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades