Rafa Bellido i Mercè Ferrer assumeixen el lideratge d’Iniciativa per Molins de Rei

Iniciativa per Molins de Rei continua el seu procés de renovació. Rafa Bellido i Mercè Ferrer són els dos nous coordinadors de l’agrupació local, en substitució d’Ivan Arcas. Els nous líders del partit asseguren que tenen projecte polític però els falta confeccionar l’equip per aspirar a recuperar l’alcaldia.

Mercè Ferrer, Rafa Bellido i Ivan Arcas van donar a conèixer els canvis al partit en una roda de premsa a la seu del partit // David Guerrero

Mercè Ferrer, Rafa Bellido i Ivan Arcas van donar a conèixer els canvis al partit en una roda de premsa a la seu del partit // David Guerrero

L’assemblea d’Iniciativa per Molins de Rei ha escollit a Rafa Bellido i Mercè Ferrer com a coordinadors de l’agrupació local del partit. La coordinació -el que a la pràctica és la presidència- estava fins ara en mans d’Ivan Arcas, que deixa pas d’aquesta manera a gent nova, igual que ha fet al grup municipal, passant la tasca de portaveu a mans de Sergi Conde i Lluís Carrasco.

La coordinació d’Iniciativa per Molins de Rei es converteix així en compartida i paritària, amb Mercè Ferrer i Rafa Bellido com a co-coordinadors, tal i com ja fa ICV a nivell comarcal i nacional, amb un home i una dona compartint el lideratge al capdavant de les respectives executives. Rafa Bellido, defineix el relleu com “tranquil”, ja que més enllà d’aquest canvi, l’executiva de moment continuarà sent la mateixa. Arcas, per la seva banda mostra el seu compromís amb el partit i afirma: “Faré el que porto fent des de l’any 89, treballar per l’organització”.

En una assemblea celebrada al local d’Iniciativa per Molins de Rei, la renovació va ser ratificada per 30 vots a favor i 1 en blanc. Els militants i simpatitzants censats van votar entre els dies 9 i 11 de desembre, coincidint també amb les votacions per les primàries d’ICV a les eleccions europees. Dels 59 adherits a l’agrupació local d’ICV, van votar 31 persones.

Projecte polític renovat

En una roda de premsa en la que es van donar a conèixer aquests canvis, el president sortint, Ivan Arcas, va mostrar el seu compromís de “buscar noves maneres de fer al partit, ajudant a tirar endavant amb coses que facin que Molins de Rei torni a tenir un projecte de poble”. De fet, Arcas dóna un pas enrere però continuarà com a regidor a l’Ajuntament i a l’executiva.

D'esquerra a dreta: Mercè Ferrer, Rafa Bellido, Ivan Arcas, Sergi Conde i Lluís Carrasco // David Guerrero

D’esquerra a dreta: Mercè Ferrer, Rafa Bellido, Ivan Arcas, Sergi Conde i Lluís Carrasco // David Guerrero

“Tenim projecte, tenim idees, tenim un equip humà i sabem el que volem”, assegura la nova coordinadora del partit, Mercè Ferrer, agafant el guant d’Ivan Arcas i agraint la seva confiança. Per la seva banda, Rafa Belido ha defensat la feina que ha de fer l’agrupació local del partit des de l’esquera transformadora. “Volem una agrupació que sigui vista com una força útil”, assegura amb semblança de timidesa però alhora amb contundència.

A la cerca d’una cara visible

A la vegada, reconeixen que el principal repte dels propers mesos és aconseguir trobar el candidat que encapçali la llista electoral per a les municipals del 2015. A preguntes d’aquest diari, Sergi Conde descarta que el fet de ser el nou portaveu del grup municipal tingui cap relació amb ser el cap de llista de les properes eleccions“No volem un candidat, volem un equip disposat a liderar el projecte”, apunta Conde, deixant clar que no està per la labor de ser la cara visible del partit, almenys de moment.

Rafa Bellido i Mercè Ferrer tampoc mostren la seva intenció, almenys obertament, de passar del lideratge del partit a ser candidats a l’alcaldia. “No és una postulació per part nostra”, conclou Bellido.

Recomanacions personalitzades