Roger Pascual: “Estic preparat per participar en uns Campionats d’Espanya”

Amb només 16 anys el molinenc Roger Pascual va aconseguir la victòria a la passada cursa de Sant Miquel. L’atleta de la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva Molins de Rei explica a Viu Molins de Rei els seus propers reptes, que tenen el Campionat d’Espanya com objectiu.

Pascual creuant l’arribada a la cursa de Sant Miquel // Ajuntament de Molins de Rei

Pascual creu que aconseguirà les marques mínimes i té la cursa dels 800 metres de David Rudisha com el moment més espectacular dels passats Jocs Olímpics de Londres. Tot i la seva joventut té el valor per reclamar “un espai on poder entrenar a Molins de Rei”. Els seus entrenadors expliquen que té una força bestial. 

Va aconseguir la victòria a la Cursa de Sant Miquel en un sprint final a l’arribada situada a la Plaça de la Llibertat força emocionant. 

Si, la veritat és que no vaig poder trencar la cursa fins al final. Primer a l’Ajuntament vaig intentar canviar el ritme però vaig aturar-me ja que portàvem un ritme molt elevat. I després ho vaig intentar just entrant a la Plaça de la Llibertat i llavors vaig aconseguir la meva recompensa.

“Estaria molt bé tenir una pista a Molins de Rei”

I ho aconsegueix amb només 16 anys d’edat. Content d’aconseguir una victòria d’aquestes característiques sent tant jove?

Sí, i el segon classificat té un parell d’anys més que jo. Aconseguir la victòria a la cursa de Sant Miquel, amb tota la gent del poble, en una prova tant ràpida, és molt emocionant sempre.

Quines són les seves proves preferides en el món de l’atletisme? 

El que més m’agrada son els 800 i els 1.500 metres. Després també m’agraden els 3.000 metres i fer cross, a la muntanya.

Fa poc vam gaudir d’uns Jocs Olímpics, amb quina prova es quedaria de les d’atletisme? 

Amb els 800 metres de David Rudisha. Va portar el ritme en tot moment.

Era la seva primera participació a la cursa de Sant Miquel? 

No. Fa sis o set anys que hi participo.

La cursa de 10 kilòmetres està entre en els seus plans?

No ho sé. Parlant amb l’entrenador, si la fem, la farem d’aquí a un parell d’anys.

Té només 16 anys, des de quan es dedica a la pràctica de l’atletisme? 

Doncs ara farà 5 o 6 anys que faig atletisme. Sempre amb la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva Molins de Rei.

Fa temps que l’AEM lluita per aconseguir un espai propi a Molins de Rei per practicar l’atletisme. Com us ho feu per entrenar sense aquest espai?

Doncs dimarts i dijous anem a entrenar a Sant Feliu i dilluns ho fem aquí a Molins de Rei. La veritat és que tenir una pista a Molins estaria molt i molt bé.

“Puc aconseguir la marca mínima per participar als Campionats d’Espanya”

Segueixen entrenant als terrenys annexos al Municipal Ricard Ginebreda? 

Si, exacte. Com que el terreny no té les característiques adients per còrrer el que fem els dilluns són circuits de força i coses per l’estil.

Quins són els seus propers reptes?

Ara que ja sóc juvenil de segon any el que vull és aconseguir la marca mínima per participar al Campionat d’Espanya en els 800 i els 1.500.

Un repte important. Seria la seva primera participació en uns Campionats d’Espanya? 

Sí. Fa dos anys, quan feia la cursa de 1.000 metres, em vaig quedar a dos segons de participar-hi. I, ara, als 800 tinc una marca dos segons inferior al que em demanen. Demanen 2:00 i tinc 2:02. I als 1.500 la marca es 4:10 i tinc 4:19. Crec que ho podrem aconseguir, estic preparat.

Recomanacions personalitzades