Només tres nens sahrauís passen l’estiu a Molins de Rei

Segueix baixant el nombre de nens sahrauís apadrinats per families molinenques per passar l’estiu a la vila. Enguany només seran tres els afortunats. L’entitat Molins amb el Sàhara es mostra crítica amb la situació i demana la implicació de la ciutadania.

Els tres ifnats de l'intercanvi rere la bandera del seu país. // Molins de Rei amb el Sàhara

Els tres infants de l’intercanvi rere la bandera del seu país // Molins de Rei amb el Sàhara

El Zein, el Jair i la Hendu són els tres infants sahrauís que aquest estiu es podran oblidar de l’escassetat d’aigua i les dures condicions en les que viuen a casa seva dia a dia al camp de refugiats de Tindouf. Ells tres són els nens que enguany passen l’estiu a Molins de Rei, gràcies al projecte Vacances en pau, al qual l’organització molineca Molins de Rei amb el  Sàhara es porta sumant any rere any. I és que la xifra ja queda lluny dels dotze infants habituals fa uns anys, i segueix decreixent més enllà dels quatre nens que van venir l’estiu passat o dels set de fa dos anys.

L’actual responsable del col·lectiu Molins amb el Sàhara, Elisa Morales, va encoratjar a seguir treballant durant la festa de benvinguda, celebrada el passat 5 de juliol al pati de Ca n’Ametller: “És vital per aquests infants seguir tenint un estiu en pau”. Tot i agrair el suport institucional, es mostrà crítica amb la baixa afluència d’apadrinaments, no només a Molins de Rei, sinó a tota Catalunya, on s’ha passat dels més de 600 apadrinaments, als 470.

Nou format de la Festa pel Sàhara

La Festa pel Sàhara va rebre moltes famílies, però només 3 van acollir infants // Jordi Julià

La Festa pel Sàhara va rebre moltes famílies, però només 3 acullen infants // Jordi Julià

La festa per la pau i la llibertat del poble sahrauí va servir, un any més, per seguir recaptant fons per l’entitat així com  per donar a conèixer la seva tasca, alhora que s’estableix un vincle amb els més petits. Una festa oberta a tothom que ha canviat el tradicional sopar per un altre tipus de format, amb jocs, tallers i activitats ofertes durant tota la tarda per entitats juvenils de la vila, com ara el Camell, l’esplai MIB o l’esplai Agrupa. Unes activitats que van permetre apropar les problemàtiques de viure el Sàhara al públic familiar que hi assistia, així com gaudir d’una estona de lleure plegats. Durant tota la tarda, els assistents es van poder apropar per participar al mural col·lectiu que il·lustrava la bandera d’un poble oblidat.

La tómbola, el taulell de refrescs durant tota la tarda, i el tiquet per participar a la gimcana, que incloïa un berenar suculent, van ser les tres activitats amb les quals els voluntaris van aconseguir recaptar aportacions econòmiques per fer possible un estiu en pau l’any vinent, així com cobrir les despeses del que suposa l’aventura. A més, amb els fons recaptats s’adquireixen productes per fer més suportable la vida als campaments de refugiats durant la resta de l’any que s’emportaran amb ells els tres petits sahrauís quan tornin a casa. El pati era ple de famílies, tot i que només tres han optat per la responsabilitat de tenir un infant a casa durant tot l’estiu.

Recomanacions personalitzades