Els infants sahrauís arriben un estiu més a Molins de Rei

Els infants saharauís de la província d’Smara (Wilaya) van arribar a Molins de Rei el passat dilluns. Com cada any, un grup d’infants serà acollit per famílies molinenques durant els pròxims dos mesos. Un total de set famílies s’han ofert per acollir als nens saharauís.

Els nens sahrauís són acollits per diverses famílies de Molins de Rei // Laura Herrero

Molins de Rei va signar l’any 2006 un acord d’agermanament amb el municipi Daira d’Emhereiz (Mhairis) a la província d’Smara (Wilaya) amb els objectius de donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, facilitar l’atenció sanitària i higiènica, promoure una educació amb més recursos per als infants, donar suport a la independència i a l’alliberació del poble sahrauí entre d’altres.
A Catalunya, prop de 650 nens sahrauís han estat acollits aquest estiu. Quatre de les famílies repeteixen un altre any acollint a un nen i tres famílies són noves en aquest projecte.

Aquest projecte de colònies es va iniciar l’estiu de 1995, i fins a dia d’avui cada any un grup d’infants han passat les vacances al nostre municipi. No obstant, l’any 1998, segons el departament de cooperació de l’ajuntament “no varem acollir infants, doncs era l’any que estava previst fer el Referèndum d’Autodeterminació sota auspici de l’Organització de Nacions Unides, que no va arribar a fer-se i, com a conseqüència, els sahrauís no varen poder retornar al Sàhara Occidental i els infants aquells estiu es varen quedar als campaments”.

El nou alcalde, Xavi Paz i la regidora de Cooperació, Jessica Revestido, van donar la benvinguda als infants sahrauís acompanyats per les seves famílies d’acollida el passat dimarts a la sala de sessions de l’Ajuntament. Cares de felicitat d’alguns nens que ja repetien i coneixen i parlen el català, i cares tímides de nens i nenes encara en procès d’adaptació. La percepció i les impressions de les famílies envers el projecte va ser molt positiva.

L'alcalde, Xavi Paz, i la regidora de Cooperació, Jessica Revestido, van rebre als nens a la sala de plens de l'Ajuntament // Laura Herrero

Al final de l’acte, els nens i nenes van rebre un obsequi, en forma de pilota de futbol per a que poguessin jugar aquest estiu, i si més no, emportarse-la al seu campament, on malauradament no poden gaudir dels mateixos serveis que tenen aquí.

En els pròxims dos mesos els nens podran gaudir de diverses activitats organitzades per l’Ajuntament, com la propera festa a Ca n’Ametller el divendres 14 de juliol, i ja tots ells assisteixen als casals d’estiu del consistori de Molins de Rei, a l’escola de la Sínia.

Recomanacions personalitzades