Ual·la sorprèn barrejant música i humor crític al Músiques Invisibles

El concert del duet teatral i musical Ual·la dins el cicle Músiques Invisibles fa honor al seu nom i deixa el públic de l’Ateneu Mulei bocabadat amb un espectacle musical amarat d’humor que no oblida les crítiques socials.

Ual·la va combinar les cançons amb gags teatrals // Jordi Julià

Ual·la va combinar les cançons amb gags teatrals // Jordi Julià

La segona temporada del cicle Músiques Invisibles no para d’innovar. Primer servia per inaugurar el nou Mulei, després trencava amb tot i es passava al rock contundent i, ara, ha presentat una proposta digna del seu nom: Ual·la.

L’actuació que van fer a l’Ateneu Mulei era, teòricament, un concert. Però anava més enllà, perquè les introduccions podien arribar a ser més llargues les pròpies cançons. A més, molt sovint la música eren una part més de l’explicació-representació que feien, que apareixia enmig enllaçada perfectament.

Com no podia ser d’una altra manera, les interaccions amb el públic també eren freqüents, cosa que els aproximava una mica cap al cabaret, més si es té en compte que l’humor hi és gairebé sempre. Alba Pons i Modesto Lai són conscients del poder que té l’humor, a més de per fer passar una bona estona, per poder fer crítiques sense problemes. La corrupció, les retallades, la protecció exagerada dels drets d’autor, el consumisme desmesurat o el consum de cannabis van ser alguns dels blancs dels gags que, això sí, no perdien de vista l’objectiu de fer passar una bona estona al públic.

Adequant les cançons al context –fins i tot fent referència a la retransmissió que en feia Viu Molins de Rei-, el duet va aconseguir, com sol passar al cicle Músiques Invisibles, posar-se el públic a la butxaca. Aquest cicle, dedicat a promocionar grups poc coneguts, tancarà la segona temporada innovant un altre cop: serà el 17 de juliol, en què es traslladaran al Racó dels Gegants Vells i tindran doble actuació: Pepet i Marieta -actuació que es va donar a conèixer abans de començar el concert- i els Sulfitos.

Recomanacions personalitzades