Empty Cage trenca el Músiques Invisibles

El rock i el blues del duet de guitarra i bateria Empty Cage revoluciona l’Ateneu Mulei en el segon concert de la segona temporada del cicle de músics emergents que organitzen el Mulei l’Altraveu. Viu Molins de Rei emet en streaming el concert i ofereix la seva retransmissió íntegrament.

Empty Cage va portar els ritmes del rock al Mulei // Jose Polo

Empty Cage va portar els ritmes del rock al Mulei // Jose Polo

Acostumats a les músiques tranquil·les, amb un cantant i una guitarra, per escoltar mentre es pren una cervesa tranquil·lament en un vespre de dimecres, Empty Cage va descol·locar el cicle Músiques Invisibles amb cançons de rock i blues i un duet de guitarra i bateria. Però això no va fer perdre l’ambient familiar propi del cicle, en part potser per la vinculació dels músics amb Molins de Rei, tot i ser de Rubí.

Aquest vincle és per motius musicals: per una banda els seus dos components, Sergi Estella i Gerard Tort, havien format part de diferents grups en què hi havia molinencs; i per l’altra, la maqueta que els va portar a guanyar el concurs Sona 9 la van gravar als estudis de Sonitrons a Sant Bartomeu de la Quadra. De fet, Gerard Tort assegurava que “són tant bona gent i ho posen tot tant fàcil” que és difícil no tenir-hi bona relació.

Gerard Tort a la bateria i Sergi Estella amb la guitarra formen Empty Cage // Jose Polo

Gerard Tort a la bateria i Sergi Estella amb la guitarra formen Empty Cage // Jose Polo

Així, l’explosiu concert d’Empty Cage va estar ple de bon humor, agraïments i picades d’ullet, també a Sonitrons, que justament s’encarregaven de la part tècnica del concert, adaptat a les exigències de la potència de la seva música. Els propis músics admetien abans del concert que l’estil que havien tingut abans era més proper al propi del Músiques Invisibles: “Portàvem un temps acantautorats, però els dos tenim arrels ‘destroyers‘ i necessitàvem una via d’escapament”, admetia el bateria Gerard Tort.

El que sí que tenen en comú amb els altres grups del Músiques Invisibles -a part de ser un grup emergent-, és que fan música senzilla, sense oblidar els estils que toquen. El grup només té dos components: guitarra i bateria. Ni tant sols hi ha veu. Per tant, prescindeixen del baix, essencial en les bandes de rock convencionals. A la maqueta hi havia algunes intervencions del baix del molinenc Sergi Carós, “Ed Tulipa“, però al concert no n’hi havia i tampoc se’l trobava a faltar: Empty Cage ha trobat un estil propi en què la guitarra de Sergi Estella ho omple tot.

Primer concert amb retransmissió en vídeo

Aquest nou estil de grup que tocava al Músiques Invisibles no era l’única novetat del cicle: per primer cop es va poder veure i escoltar el concert en directe a través de l’streaming que va oferir Viu Molins de Rei del concert. D’aquesta manera s’afegia a l’emissió del so a través del programa L’Altraveu de Ràdio Molins de Rei una nova opció per viure el concert. Gràcies a això, tot just acabar el concert aquest ja es podia tornar a veure i sentir íntegrament en vídeo. La fórmula es mantindrà al llarg de tot el cicle Músiques Invisibles, que seguirà el proper 3 de juliol amb l’actuació del grup Ual·la.

Recomanacions personalitzades