Rossend Costa: Les dues cares de CiU

Rossend CostaUna vegada més CiU de Molins de Rei, a través directament del nou flamant alcalde de la vila, ha contraposat els interessos particulars i de partit davant dels interessos de Molins de Rei i principalment nacionals.

Nomenar com a cara visible de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la figura de l’únic regidor del PP de la vila sembla una broma de molt mal gust. L’AMB és una entitat governada per 36 municipis, de gran pes econòmic i amb moltes competències a nivell urbanístic, territorial, de cohesió social, infraestructures, promoció econòmica, etc. Un organisme molt potent que està comandat per un pacte de govern entre CiU, ICV, PSC i ERC i en que el PP està a l’oposició.

Històricament tots els ajuntaments que formen part de l’AMB tenen com a representació directa el seu alcalde i, en alguns casos concrets, la figura de l’alcalde delega aquesta competència en algun regidor del seu equip de govern. Diríem que és la lògica de la política.

El que no té cap lògica és enviar com a representant en un organisme tan important pels nostres interessos i la nostre imatge al regidor de la oposició que ha obtingut menys vots de tot l’Ajuntament i que, a més, serà sempre una veu crítica que posarà pals a les rodes a tot el que proposi la majoria de l’AMB. I tot plegat, única i exclusivament per “garantir” algunes votacions compromeses en els plens municipals, perquè altres raons el Sr. Alcalde no ens va saber donar.

Creiem sincerament que aquesta decisió de l’alcalde de Molins de Rei és nefasta per a la nostre vila i dóna una imatge de mercadeig constant. També fa molt de mal a tota la gent catalanista veure com, una vegada més, en aquest cas a nivell local, CiU torna a fer de les seves i li torna a donar ales a un partit que fa mans i mànigues per acabar el camí que s’ha iniciat a Catalunya des de fa ja uns mesos, que és decidir el nostre futur.

Pensem que el Sr. Alcalde s’hauria de replantejar aquesta decisió i actuar en coherència amb el govern de l’AMB i als moment que estem vivint com a país. I en aquest punt ens agradaria que els seus socis de govern, (PSC), també es posicionessin. Des d’ERC esperem una rectificació a temps. Per coherència, per honestedat i sobretot perquè la nostre vila no es mereix aquest despropòsit.

Senyor Alcalde, deixi de jugar a guanyar batalletes al Ple i retiri aquest nomenament. Amb 10 regidors a govern, de ben segur que trobarà algú disposat a reemplaçar-lo a l’AMB.

Recomanacions personalitzades