Iniciativa recull 300 signatures per la Renda Garantida Ciutadana

Iniciativa per Molins de Rei realitza des de fa setmanes una recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la Renda Garantida de Ciutadania. Han aconseguit 300 signatures i continuaran presents al carrer per sumar més suports durant els propers dies.

Iniciativa per Molins de Rei ha recollit signatures a esdeveniments com la Mostra d'entitats sociosanitàries // IxMdR

Iniciativa per Molins de Rei ha recollit signatures a esdeveniments com la Mostra d’entitats sociosanitàries // IxMdR

Iniciativa per Molins de Rei va iniciar la campanya de recollida de signatures per la ILP en favor de la Renda Garantida de Ciutadania per Sant Jordi. Durant les últimes setmanes, militants ecosocialistes han recollit signatures al Mercat Municipal, a la Mostra d’entitats sociosanitàries i a l’acte de presentació del Procés Constituent amb Teresa Forcades. A més d’aquests moments de gran presència de molinencs, s’han dut a terme punts itinerants els divendres a la tarda de 16 a 19 hores i els dissabtes al matí d’11 a 13 hores.

Actualment porten unes 300 adhesions i continuaran recollint fins a finals de juny en llocs com el camp de futbol Ricard Ginebreda, el Mercadona, la plaça de l’Ajuntament i les portes de les escoles. També es pot signar a la seu d’Iniciativa per Molins de Rei, al carrer Molí, i properament altres entitats i comerços de la vila participaran activament en la recollida de signatures per donar suport a aquesta ILP i arribar a superar les 50.000 signatures que s’esperen haver aconseguit al setembre arreu del país.

Assegurar els mínims per una vida digna

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Renda Garantida de Ciutadania neix del consens d’un ampli conjunt d’organitzacions i entitats cíviques, socials i polítiques, i l’objectiu que pretén és regular per llei una Renda Garantida de Ciutadania de 664 € mensuals que, d’acord amb l’article 24.3. de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ha d’assegurar els mínims per una vida digna a les persones, famílies o nuclis de convivència que es trobin en situació de pobresa.

Els sol·licitants hauran de ser majors de 18 anys i acreditar una residència mínima a Catalunya de dotze mesos i que es trobin en una situació de manca de recursos, és a dir, cobrant menys del que marca la renda de suficiència, durant un mínim de quatre mesos en el moment de formalitzar la sol·licitud. Pel que fa a les obligacions, els receptors de la renda haurien de mantenir-se inscrits a l’atur mentre la cobrin, residir a Catalunya, i no refusar cap oferta de treball adequada.

Recomanacions personalitzades