Molins de Rei rep una subvenció d’1,25 milions d’euros de la Diputació

L’asfaltat dels carrers, la millora de les escoles, la instal·lació de fibra òptica als polígons industrials, el manteniment d’edificis i l’espai urbà i la millora del patrimoni seran les accions que es realitzaran amb la subvenció de la Diputació de Barcelona. 

Casals i Paz en roda de premsa // Jose Polo

Xavi Paz i Joan Ramon Casals en roda de premsa // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei veurà esmenada, en part, la poca capacitat d’inversió prevista per aquesta legislatura gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona d’1,25 milions d’euros en el marc de les inversions de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació pel període 2012-2015. El govern municipal destinarà aquests diners a la millora de l’espai públic i els equipaments després que les negociacions amb l’ens supramunicipal arribessin a bon port en una reunió entre l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), el primer tinent, Xavi Paz (PSC) i el president de la Diputació, Salvador Esteve (CiU). Segons ha explicat Casals, “la Diputació ha acceptat el 100% de les demandes de l’Ajuntament” en el que suposa un augment de la subvenció de la Diputació d’un 29% respecte a la passada legislatura. Paz ha reconegut que es va presentar una “proposta de màxims” que, finalment, ha estat acceptada al complet.

L’equip de govern ha anunciat les actuacions que es faran amb aquesta subvenció. 200.000 € seran destinats a l’asfaltat de carrers, 200.000 € al manteniment de les escoles, 250.000 € a la instal·lació de la fibra òptica als polígons industrials – una de les propostes sorgides del Consell de Seguiment de la Crisi – 300.000 € al manteniment d’edificis i espai urbà i 300.000 € a la conservació del patrimoni. En aquest últim apartat destaquen les obres de manteniment que es realitzaran a l’edifici del Molí, que va haver de tancar-se al juny de 2011 per perill de despreniments. En aquest sentit, Casals ha matisat que es tracta d’una obra que té com a objectiu que “el Molí no vagi a pitjor”, descartant d’aquesta manera una gran remodelació d’un dels edificis emblemàtics de Molins de Rei al bell mig del nucli urbà i actualment en desús.

Aquesta subvenció de la Diputació també “crearà llocs de treball” segons Casals qui també ha afirmat que “és massa d’hora per poder donar un número”. Segons l’alcalde convergent la subvenció de la Diputació “és una política d’estímul econòmic tant demandades per alguns partits”. Per la seva banda, Paz ha afirmat que aquesta legislatura serà recordada com “el mandat dels petits projectes i dels detalls” donada la poca capacitat d’inversió que té l’Ajuntament i ha destacat que s’ha preferit “distribuir els recursos en diferents millores en comptes de concentrar-los tots en un sol projecte de gran envergadura”.

Recomanacions personalitzades