Èxit de convocatòria de la III Trobada de Cervesers Artesans

Més de 1.000 persones passen per la III Trobada de Cerversers Artesans de Catalunya realitzada a Molins de Rei. Els organitzadors es queixen de les “mesures restrictives” de la regidories de Cultura i Joventut per organitzar l’esdeveniment.

Molins de Rei es va convertir en la capital catalana de la cervesa // Marta Pedrola

Molins de Rei es va convertir en la capital catalana de la cervesa // Marta Pedrola

A la tercera va la vençuda. La Trobada de Cervesers Artesans de Catalunya (TCAC), realitzada a Molins de Rei, arriba a la seva consolidació amb un gran èxit de convocatòria. Més de 1.000 persones segons l’organització van gaudir de les diferents varietats de cervesa de 17 petits productors d’arreu de Catalunya i un andorrà. La oferta de cerveses a escollir era superior a la de l’any passat. Torrades, roses, negres, amargues o combinades amb productes com el caramel o xocolata van omplir una mostra protagonitzada per la varietat de productes i acompanyada per petits concerts en directe.

L’esdeveniment, organitzat per Arran Molins, el Casal Autogestionat de Joves La Mola, Zulogaarden i amb la col·laboració de DirxDir va néixer per “ser una contrapartida a la Fira Birra de Molins de Rei, que en els seus orígens era una cosa semblant a aquesta, però que ha acabat derivant en una fira de promoció de la marca Damm”, segons un dels seus organitzadors, Carles Ros, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Es creu que hi han altres formes de fer la cervesa i aquí apostem per petits productors i noves formes de fer cervesa”, diu Ros. A més de tastar les cerveses de petites productores, a la TCAC també es van poder beure cervesa dels anomenats homebrewers, persones que realitzen aquesta beguda a les seves cases a nivell particular.

 Zulogaarden, la cervesa de Molins de Rei

Una de les 18 petites productores de cervesa de la TCAC va ser Zulogaarden, una entitat dedicada a la producció de cervesa de qualitat no comercial de Molins de Rei. Un dels seus responsables, Francisco Ortuño, la defineix com “una associació coordinada per tres persones amb el suport dels seus socis que fomenta la cervesa artesana a Catalunya produint cervesa i fent publicitat d’altres productors”. Ortuño descriu la cervesa molinenca com “un producte artesà, de qualitat, molt millor que les cerveses més comercials però també més cara de fer”. Esdeveniments com la TCAC són “el nostre mètode de financiació” diu Orguño qui aspira a que Zulogaarden sigui reconeguda com “la cervesa de Molins de Rei”.

Traves a l’organització

Des de l’organització de la TCAC es queixen de les polítiques de les regidories de Cultura i Joventut de l’Ajuntament, en mans del nou alcalde Joan Ramon Casals (CiU) i d’Esteve Altozano (CiU). Les entitats juvenils organitzadores acusen al govern de fer “polítiques reestrictives” que, fins i tot, han obligat a la suspensió de diferents esdeveniments al local La Mola, que ha expressat el seu malestar a partir d’un comunitat. Els consistori sempre s’ha emparat en “fer complir la legalitat vigent” en un conflicte amb algunes entitats juvenils que va arribar a deixar a Molins de Rei sense ball de Carnestoltes.

En aquest cas, Ros explica que “tot i ser una plaça oberta amb sis accessos hem hagut de fer un pla d’evacuació, un altre de prevenció d’incendis i, en definitiva, un munt d’hores de feina que eleven el cost d’una organització d’un esdeveniment així”. Segons el membre de l’organització de l’esdeveniment la “manca de voluntat política en el suport a les entitats” és demostra en detalls com que “hem hagut contractar uns lavabos quan, just al costat de la plaça, hi ha uns públics sense habilitar que podrien servir per aquesta i altres activitats”.

L'associació Zulogaarden  fabrica cervesa 100% de Molins de Rei // Marta Pedrola

L’associació Zulogaarden fabrica cervesa 100% de Molins de Rei // Marta Pedrola

Fonts de l’organització han confirmat a Viu Molins de Rei que ni el regidor de Cultura i al mateix temps alcalde, Joan Ramon Casals, ni el Regidor de Joventut, Esteve Altozano (CiU), van visitar una trobada que fomenta a petites empreses d’arreu de Catalunya. Per la seva banda, l’anterior regidor de Cultura i actual portaveu d’Esquerres per Molins de Rei, Jordi Romeu, i el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei i exalcalde, Ivan Arcas, sí que ho van fer.

Recomanacions personalitzades