Una associació de pares per la criança natural guanya el certamen Millorem Molins

La tercera edició del certamen Millorem Molins, organitzat per la CUP amb part del sou dels seus regidors, premia Vincles, un col·lectiu de pares per la criança natural, i Baketospel, un projecte conjunt del grup de percussió Baketomba i Gospel Feelings.

El col·lectiu Vincles, que aplega pares que busquen una educació alternativa per als seus fills, ha guanyat el primer premi del certamen Millorem Molins d’enguany, dotat amb 1.250€, per ajudar a tirar endavant el projecte de La Xauxa Xica, que proporciona acompanyament familiar diari, un espai de joc i un grup de criança, ubicat al Casal de Joves La Mola.

Alex Maymó, regidor de la CUP; Sònia Serrano, membre de Vincles; i Pep Salas, membre del jurat del certamen // Jordi Julià

Alex Maymó, regidor de la CUP; Sònia Serrano, membre de Vincles; i Pep Salas, membre del jurat del certamen // Jordi Julià

Les activitats que promou Vincles es fan “tenint en compte la criança natural”, segons va explicar a l’entrega dels premis Sònia Serrano, membre del col·lectiu. El membre del jurat que es va encarregar d’anunciar els guanyadors, Pep Salas, va destacar que “el projecte de Vincles ha estat de llarg el més ben posicionat de tots, amb el reconeixement tant del jurat com de les votacions populars”. A més a més, va reconèixer “la poca diferència de punts entre totes les altres propostes”. Mentre que Vincles va aconseguir 52,8 punts del jurat, les altres cinc propostes es movien entre els 39 i els 45.

Segon premi per a Baketospel

Jordi Beumala va ser l'encarregat de recollir el premi pel projecte Baketospel // Jordi Julià

Jordi Beumala va ser l’encarregat de recollir el premi pel projecte Baketospel // Jordi Julià

Tant les votacions populars per internet com les deliberacions del jurat -format per Pep Salas, Sergi Sarrià, Irene Esparza, Miquel Bernis i Mònica Usart- van coincidir també a atorgar la segona posició al projecte Baketospel: una iniciativa conjunta del grup de percussió Baketomba i del cor de gospel i música africana Gospel Feelings -creat aquest estiu- per fer un espectacle que combini la percussió amb el gospel. El projecte, que ha aconseguit 45 punts del jurat i 147 vots per internet, ha aconseguit 1.000€ que, igual que el primer premi, provenen d’una part del sou dels regidors de la CUP a l’Ajuntament.

Les altres iniciatives presentades en aquesta tercera edició provenien de l’Associació de veïns i veïnes de La Rierada, l’Agrupació de Defensa Forestal, Els Pastorets de Molins de Rei i una iniciativa conjunta d’Arran Molins i el Casal Autogestionat de Joves La Mola.

Coincidència amb l’inici de campanya

A l’entrega dels premis de la tercera edició del certamen Millorem Molins, el regidor de la CUP Alex Maymó va mostrar-se orgullós d’haver aconseguit “la xifra més alta d’inscripcions” -un total de sis-, i de que és “una iniciativa que també han anat adoptant altres pobles”. L’entrega de premis, que es va celebrar a la seu de la CUP dijous 8 al vespre, tenia lloc hores abans de l’inici de la campanya electoral del 25-N la mateixa mitjanit. Maymó va recordar que “ja teníem previst anteriorment fer-ho en aquesta data, però Artur Mas va decidir fer eleccions anticipades i ha acabat coincidint”, tal com ja es va anunciar el mes de juliol a la presentació de la tercera edició del certamen.

Recomanacions personalitzades