Nadal a Halloween compleix les expectatives i s’erigeix com un nou èxit de Filagarsa

El grup de teatre Filagarsa ha estrenat aquest cap de setmana el musical Nadal a Halloween, una confrontació entre dues maneres de veure la vida amb paral·lelismes amb la societat actual. Tot i la bona posada en escena i interpretació, no es va omplir més de mitja platea del Foment.

En Jack (Marc Gómez), de "Malson abans de Nadal", i l'Emily (Estel Tort), de "La núvia cadàver", són els protagonistes de "Nadal a Halloween" // Jordi Julià

En Jack (Marc Gómez), de “Malson abans de Nadal”, i l’Emily (Estel Tort), de “La núvia cadàver”, són els protagonistes de “Nadal a Halloween” // Jordi Julià

13 actors i cantants, 3 músics en directe, una escenografia canviant i efectes especials inclosos van demostrar que la nova aposta de Filagarsa ha apujat una mica més el llistó que ja tenien fixat. Amb una posada en escena molt treballada, aquesta adaptació al teatre de les pel·lícules de Tim Burton Malson abans de Nadal i La núvia cadàver contraposa dos mons teòricament oposats: per una banda, el color i l’alegria del Nadal; per l’altra, les tenebres i la mala bava del Halloween. L’obra se centra en els personatges que habiten a l’anomenada “Vila Halloween” i les ganes d’apropiar-se de la tradició que celebren a la vila del costat, “Vila Nadal”. Dins la trama apareixen conspiracions, amors, enveges i també algun segrest, i la possibilitat d’establir paral·lelismes entre les situacions presentades i la societat actual.

Tot i que els personatges que la protagonitzen podrien ser protagonistes d’una obra de terror, la orientació de l’obra és més aviat còmica. No obstant, tampoc es pot definir com una comèdia pura i dura, ja que l’humor està centrat més aviat en alguns moments concrets de l’espectacle. La trama de l’obra, que fusiona en una sola història les dues pel·lícules de Tim Burton en què es basa l’obra, és probablement el punt dèbil que se li pot trobar, ja que pot fer difícil aconseguir captar l’atenció de l’espectador en tot moment.

Mitja platea plena

L’estrena de l’obra va ser al teatre que els fa de llar, el Foment Cultural i Artístic, el cap de setmana del 22 i 23 de setembre. Tot i l’esforç de l’organització en difondre l’obra i la publicació de promocions a internet per adquirir-ne entrades amb descompte, l’ocupació del teatre els dos dies va ser d’aproximadament la meitat de la platea. A partir d’ara la companyia no s’atura, perquè començarà una gira que portarà l’obra per Catalunya. La companyia ja està acostumada a sumar premis amb cada obra que presenta, amb el rècord situat en els 60 que va aconseguir Besa’m, Kate. De ben segur que Nadal a Halloween no trencarà amb la tradició.

Recomanacions personalitzades