El terror surt a escena de la mà de Filagarsa

Filagarsa estrena nou musical sota el títol de Nadal a Halloween al Foment Cultural i Artístic. L’obra combina amor, humor i terror. La companyia molinenca porta un any i mig treballant en el projecte.  Les representacions a Molins de Rei seran el 22 i 23 de setembre.

Filagarsa ha presentat Nadal a Halloween a Cal Dit // Jose Polo

En Jack – Marc Gómez – és el rei dels morts i, cansat de la monotonia de viure i treballar entre bruixes i assassins, decideix sortir fora del seu regne, Vila Halloween. Així comença Nadal a Halloween, el nou treball de la companyia molinenca Filagarsa, una de les més reconegudes de la vila i que es dedica exclusivament a la creació de musicals. Durant la seva aventura l’acompanyaran el terror, l’amor, l’humor i la màgia en una obra apte per a tots els públics.

13 actors i 3 músics sota la direcció d’Ermenegild Siñol i Marc Virgil faran gaudir als molinencs i molinenques els propers dies 22 i 23 de setembre al Foment Cultural i Artístic. Les entrades ja estan a la venda. El musical, inspirat en les pel·lícules de Tim Burton La núvia cadàver i Malsons abans de Nadal, ha portat un any i mig de feina al grup de teatre molinenc. “Tot i que està inspirat, no veureu la pel·lícula” ha dit Siñol durant la roda de premsa de presentació. L’acció es desenvolupa en un cementiri i tindrà l’ alicient de veure “trucs de màgia en directe” en un espectacle que promet alegria, diversió i també ensurts.

Segons Siñol, Filagarsa ja portava temps darrera d’un musical d’aquestes característiques i les principals motivacions són “oferir una cosa nova, veure com els actors toquen música en directe i interactuar amb la màgia a l’escenari”. Un dels entrebancs més complexos ha estat “la traducció dels textos i les cançons”. Sota el control tècnic de Ricard Ruiz els actors del repertori són Romà Ferruz, Laura Miquel, Marc Gómez, Marta Bueno, Adrià Vernetta, Sara Ruiz, Enric Boloix, Ruth Estrada, Ermenegild Siñol, Montse López, Xavi Pujadas, Estel Tort i Xavi Biel.

Filagarsa situa a Molins de Rei en el panorama teatral català 

Poca gent s’imaginava al 1996 que Filagarsa tindria tant recorregut, però amb el pas dels temps s’ha convertit en un dels grups teatrals amateurs més reconeguts de la comarca del Baix Llobregat. “Som conscients que tenim mitjans amateurs, però tenim la mateixa ambició de fer les coses bé que uns professionals” explica Siñol.

 “Quan viatgem ens coneixen com els dels musicals de Molins de Rei”, assegura el director del grup, destacant que és un fet que demostra que, a copia de treball ben fet, han aconseguit fer-se un lloc en el panorama teatral català. Els més de 200 guardons rebuts per les seves obres en són testimoni.

Recomanacions personalitzades