L’Ajuntament dóna suport als treballadors de l’antiga Printer sense prendre mesures concretes

L’Ajuntament de Molins de Rei fa públic el seu suport als treballadors de l’empresa Impresia Ibérica, antiga Printer, però no explica mesures concretes per ajudar a aquestes persones. Els treballadors van fer una intervenció durant el passat ple municipal. 

Els treballadors de Rotocayfo s'han arribat a manifestar al Parlament // UGT

L’antiga empresa d’arts gràfics Printer, ara anomenada Rotocayfo, de Sant Vicenç dels Horts passa per moments més que complicats. Fins el moment, 100 treballadors ja s’han quedat sense feina, alguns d’ells de Molins de Rei. L’Ajuntament de la vila  ha fet públic un manifest on mostra el seu “total suport” als treballadors de Rotocayfo. “No permetrem la vulneració dels drets de les persones treballadores (…), compten amb el suport de tot l’Ajuntament de Molins de Rei per a fer qualsevol gestió que sigui del seu abast i intentar trobar solucions possibles.” diu el manifest. Tot i això, encara no es coneixen accions concretes del consistori per intentar ajudar als treballadors d’aquesta empresa.

No és la primera vegada que el consistori mostra inicialment el seu recolzament els treballadors en un conflicte laboral. En el cas de l’empresa Euroretractil, on es va acomiadar a 33 treballadors en un matí i sense donar explicacions i, a més a més, després l’empresari els va denunciar per protestar, l’Ajuntament també va aprovar un altre manifest de característiques similars. “No permetrem cap vulneració dels drets de les persones treballadores” deia aquell manifest realitzat pel consistori que també acabava amb exactament el mateix paràgraf que el d’ara: “Sàpiguen aquests treballadors i treballadores que compten amb el suport de tot l’Ajuntament de Molins de Rei, per a fer qualsevol gestió que sigui al seu abast i intentar trobar les solucions possibles.” Aquella vegada, però, no es va conèixer cap acció del consistori governat per PSC i CiU per intentar ajudar als treballadors i treballadores a part de l’anomenat manifest.

Els treballadors de l’empresa Impresia Ibérica SVH, propietària de Rotocayfo i que va comprar Printer al març de 2011, van fer acte de presència durant el ple municipal del mes de maig. Allà van explicar la seva situació que va començar a degenerar a marxes forçades a partir del traspàs de poders entre Printer i Impresia Ibérica. Segons l’Ajuntament de Molins de Rei “bona part de la plantilla està formada per molinencs i molinenques”. Alguns d’ells van acompanyar als responsables del comitè d’empresa durant el ple municipal.

Ara per ara, ja s’han perdut a 100 del 400 llocs de treball que hi havia al març passat a la planta. Aquests acomiadaments n0 s’han produït tots a la vegada, sinó poc a poc a partir d’anar deixant sense feina a grups reduïts de persones. D’aquesta manera, l’empresa s’evita la presentació d’expedients de regulació. Resulta que ara, emparant-se en la nova reforma laboral, l’empresa intenta acomiadar a tots aquells treballadors que han faltat més de nou dies a la feina. L’última tongada d’aquests acomiadaments selectius es va portar per davant la feina de 14 persones segons UGT, una d’elles embarassada. El passat dia 5 els treballadors van començar una vaga que aturarà la producció durant dues hores al dia, una per torn de matí i l’altre pel torn de tarda, durant tot el mes de juny.

Recomanacions personalitzades