Denunciats per protestar després de ser acomiadats

Ramón Olivares, antic administrador de l’empresa Euroretractil, denuncia als treballadors que van ser ser acomiadats de la seva empresa en un matí i sense explicacions per “amenaces” produïdes davant del restaurant propietat de la seva dona, El Tast. Mesos després de quedar-se sense feina els treballadors encara no han cobrat cap indemnització. 

Els treballadors van protestar pel seu acomiadament // Facebook.com/ExEuroretractil

Els antics treballadors d’Euroretractil 2000 S.A han estat denunciats per “amenaces continuades” després de manifestar-se durant uns dies a les portes del restaurant El Tast. La denúncia ha estat interposada per un dels antics propietaris i administrador de l’empresa i integrant de les llistes de CiU a les eleccions municipals de 2003, Ramón Olivares, el seu fill, Óscar Olivares, i la seva dona, propietària del restaurant El Tast i número 15 de les llistes de CiU a les últimes eleccions municipals, Neus Pous.

La denúncia, a la qual tingut accés Viu Molins de Rei, parla d’insults i amenaces al davant del restaurant El Tast, situat al carrer Jacint Verdaguer, que “taquen” el nom del negoci i reclama que els denunciats “no puguin apropar-se als denunciants ni als seus llocs de treball o residències particulars” ja que asseguren tenir “por per la seva integritat física”.

Segons Magda Ferrer, una de les antigues treballadores i integrant de les les protestes que es van fer durant les setmanes posteriors al tancament de l’empresa al carrer Jacint Verdaguer, “mai hem agredit a ningú i tampoc hem faltat el respecte”. “Els Mossos d’Esquadra ens deien que estavem actuant correctament durant les protestes” ha explicat Ferrer en declaracions a Viu Molins de Rei.  El judici de faltes es durà a terme el proper divendres 20 d’abril al jutjat d’instrucció de Sant Feliu de Llobregat.

Acomiadats sense indemnització

La plantilla al complet d’Euroretractil va ser acomiadada el passat 10 d’octubre en un matí i sense donar explicacions i, segons els treballadors van explicar en el seu moment a Viu Molins de Rei, el propi Olivares els hi va prometre que cobrarien la indemnització en 48 hores. Sis mesos després els treballadors encara no han cobrat. “Estem pendents del Fons de Garantia Salarial i no sabem quan cobrarem” explica Ferrer resignada.

Els treballadors expliquen que l’empresari molinenc argumenta que la companyia va canviar de propietaris per passar a mans d’Armand Coma, situació que està registrada amb data de 20 de juliol de 2011 en el Boletín Oficial del Registro Mercantil i que segons la denúncia presentada recentment es va produir el 28 de gener de 2012. Ramón Olivares es va justificar davant els treballadors assegurant que ell havia estat un acomiadat més. Tot i això, Olivares s’ha negat a fer declaracions a Viu Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades