L’anterior interventora ha estat suspesa de sou i feina a l’ajuntament de Pallejà

La interventora que va detectar indicis de prevaricació a l’Ajuntament de Molins de Rei s’ha vist implicada en una nova polèmica per un presumpte cas d’assetjament sexual per part del gerent de l’ajuntament de Pallejà. La interventora es troba suspesa de sou i feina.

Aquest cop la polèmica ha saltat quan el gerent de l’ajuntament de Pallejà, Manolo Rodríguez, ha estat denunciat per un presumpte cas d’assetjament sexual, segons ha avançat El Punt Avui. En la versió relatada per la interventora, Gemma Vigatà, quan va marxar de Molins de Rei i va començar a treballar a Pallejà va rebre pressions del gerent per mantenir relacions sexuals amb ell i l’assetjament s’ha allargat durant mesos.

L’alcalde del municipi veí, Ismael Álvarez (CiU), assegura que no va tenir constància d’aquest fet fins el passat 15 de març, quan Vigatà li va explicar. Segons fonts municipals, el propi alcalde va decidir portar el cas als jutjats i va instar a la Policia Local a obrir les diligències necessàries un dia després de les queixes de la interventora.

El gerent va quedar suspès de sou i feina el dilluns següent fins que es resolgui el conflicte, però la història no acaba aquí. La polèmica interventora que es va convertir en el maldecap del que en aquell moment era alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, ha acusat a l’alcalde de Pallejà d’amagar el cas d’assetjament sexual com a venjança per les discrepàncies que hi ha entre la interventora i el batlle. Segons fonts properes al cas, en la mateixa reunió que la interventora va informar a l’alcalde del presumpte assetjament laboral es discutia la continuïtat de Vigatà a l’ajuntament de Pallejà. L’alcalde reconeix la “manca de confiança en la seva gestió i els dubtes sobre la idoneïtat de la seva continuïtat”. Ja li havia comunicat unes setmanes abans i la intenció de l’alcalde era prescindir dels seus serveis.

La interventora ha relacionat el cas d’assetjament sexual i el conflicte laboral per acusar a l’alcalde de voler fer-la fora amb la intenció de silenciar la denúncia al gerent. L’alcalde de Pallejà, Ismael Álvarez, s’ha defensat a través d’un comunicat: “No ha existit ni existeix per la meva part la voluntat de relacionar la situació laboral de la senyora Gemma Vigatà amb el presumpte cas d’assetjament del qual podria haver estat objecte, sóc el primer interessat en l’esclariment del presumpte assetjament fins a les seves darreres conseqüències”. Davant aquestes acusacions, l’alcalde ha denunciat a la interventora per injúries i li ha obert un expedient disciplinari que comporta la suspensió de sou i feina.

Uns precedents plens de polèmica

L’alcalde de Pallejà, en el comunicat fet públic arran de la polèmica al seu ajuntament, deixa entreveure que aquest any treballant amb la interventora a Palleja no ha estat fàcil: “Tot i el passat laboral de la senyora Vigatà i els diferents conflictes que havia mantingut prèviament amb d’altres administracions vaig confiar en la seva capacitat de gestió fins el moment en que em va ser evident que la situació d’enfrontament amb diversos treballadors no era sostenible”.

Fa poc més d’un any, la interventora de l’Ajuntament de Molins de Rei sortia per la porta de darrere i marxava a l’ajuntament de Pallejà després de veure escapçades les seves competències. Els problemes entre Vigatà i l’anterior equip de govern havien anat creixent fins fer-se insostenibles. L’alcalde d’aquell moment, Ivan Arcas (ICV), amb el suport d’ERC i CiU va voler tallar en sec els moviments de la interventora amb la resolució d’alcaldia 586 i va restringir les funcions corresponents a Intervenció. Enrere deixava un informe on apareixen indicis de prevaricació i/o tràfic d’influències per part del consistori molinenc en la contractació d’un servei d’assessoria mediambiental a l’empresa Clam Consulting. Tant la interventora com el PSC van portar el cas a la justícia.

Recomanacions personalitzades