El PSC porta a l’Oficina Antifrau els comptes municipals

El PSC ha enviat a l’Oficina Antifrau i la Sindicatura de Comptes els informes de la interventora que demostren les “greus irregularitats detectades” en els comptes municipals de Molins de Rei. El nou informe fet públic pel PSC ratifica que la interventora continua sent crítica amb la situació econòmica de l’Ajuntament.

Xavi Paz i Ester Espinosa anuncien que portaran a l'Ajuntament davant l'Oficina Antifrau (PSC Molins de Rei)

Després de mesos demanant que es clarifiqui la situació econòmica de l’Ajuntament, el PSC ha demanat a l’Oficina Antifrau i la Sindicatura de Comptes de Catalunya que obrin una investigació per determinar l’abast de les irregularitats detectades per la interventora en la gestió econòmica i la contractació pública de l’Ajuntament. La regidora Ester Espinosa ha explicat que han pres la decisió “després de que ahir a la Comissió Municipal de Comptes vam evidenciar que seguim igual que fa sis mesos”, quan es van fer públics els primers informes tècnics que donaven a conèixer la situació econòmica de l’Ajuntament i algunes irregularitats en la contractació pública. “La ciutadania de Molins de Rei mereix uns comptes clars, perquè estem parlant de diners públics, i farem ús de totes les eines al nostre abast per tenir-lo”, ha afegit Espinosa.

La regidora socialista ha explicat que “és una decisió molt meditada i difícil de prendre perquè enteníem que l’alcalde actuaria responsablement i reaccionaria davant la gravetat del caos econòmic i de gestió existent”. Pels socialistes, la Comissió Municipal de Comptes de dimecres va ser la gota que va vessar el got i ho han demostrat amb un nou informe que confirma la situació de descontrol de la que ve advertint l’oposició des de fa mesos. Espinosa ha recordat que “la manca de comptes clars afecta directament als molinencs perquè no sabem com s’estan gastant els diners ni si es podrien invertir millor”. La regidora socialista ha advertit de que fins i tot es poden estar posant en perill subvencions de la Generalitat i ha criticat la lentitud en el pagament a proveïdors.

L’informe d’intervenció que es va entregar als grups municipals durant la Comissió Municipal de Comptes és contundent: “Es tracta d’una administració on es produeixen nombroses actuacions irregulars en diversos àmbits, que evidentment dificulten l’exercici de les tasques d’intervenció”, assegura la interventora del consistori molinenc en un document datat del 21 de desembre de 2010 sobre els comptes del 2009, que encara no han estat entregats a la Sindicatura de Comptes amb un evident retard.

Viu Molins de Rei us ofereix la possibilitat de consultar el nou informe de la interventora enviat a l’Oficina Antifrau [PDF]

Recomanacions personalitzades