ICV i PSC organitzen sopars en diferents formats per celebrar el Dia de la Dona

Dones amb Iniciativa de Molins de Rei va organitzar un sopar-tertúlia amb diverses ponents i obert a la ciutadania sobre la realitat de les dones arreu del món. El PSC, per la seva banda, va celebrar un sopar privat al restaurant de l’hotel Calasanz.

El local d'ICV primer va acollir una tertúlia i després el corresponent sopar // Iniciativa per Molins de Rei

Un dia després de l’acte institucional, ICV i PSC van organitzar sopars per la nit de divendres en motiu del Dia Internacional de la Dona. El grup de Dones amb Iniciativa de Molins de Rei va celebrar un sopar-tertúlia obert a la ciutadania sota el títol “Dones del Món”. Més d’una cinquantena de persones van assistir a l’activitat organitzada al local d’Iniciativa per Molins de Rei del carrer Molí.

El sopar organitzat pels ecosocialistes va anar a càrrec d’un cuiner senegalès resident a Molins de Rei i va comptar amb la presència de tres ponents que coneixen de primera mà la realitat antropològica i social de les dones que viuen als campaments de refugiats del Sàhara Occidental, de les dones de Bolívia i de les dones de les llunyanes societats tribals de Papua de l’Oest. En un ambient distès i participatiu, van explicar com viuen i com lluiten per equiparar els seus drets dones d’arreu del món.

Des d’Iniciativa valoren l’acte com una manera de posar de manifest que “la defensa de la igualtat social i laboral entre homes i dones esdevé un fet global”.  Per això, a més de parlar de les dones d’altres països, van destacar que al nostra país “la reforma laboral perjudica més a les dones, l’atur el pateixen en major mesura les dones i en els darrers mesos s’ha fet un pas enrere en polítiques socials i de gènere”.

Sopar socialista privat

La portaveu socialista, Anna Cantudo, es va dirigir a les militants del partit // PSC Molins de Rei

El PSC, per la seva banda, no va organitzar cap acte dirigit a la ciutadania i es va centrar en homenatjar a les seves militants. Una setantena de dones socialistes es van reunir per sopar de manera informal al restaurant de l’hotel Calasanz com ja és tradició.

L’únic home que hi havia entre tanta dona era l’alcalde, Xavi Paz, que va dirigir unes paraules a les assistents. “És precisament el dia que reivindiquem els drets de les dones quan el Congrés dels Diputats va validar la Reforma Laboral que el Govern del PP va aprovar per Reial Decret Llei, per primer cop en la nostra democràcia s’aprova una reforma sobre els drets bàsics dels treballadors i treballadores sense negociar amb els agents socials del país”, va lamentar l’alcalde, amb paraules similars a les pronunciades en l’acte institucional de l’Ajuntament. També es va dirigir a les militants la portaveu socialista al consistori, Anna Cantudo, la única dona que actua de portaveu d’un grup polític a l’Ajuntament de Molins de Rei.

La CUP no va organitzar cap sopar, però ja va celebrar un acte en el que analitzaven els efectes de la crisi sobre la dona el passat dimecres a la sala d’actes de Ca n’Ametller. CiU i PP, en canvi, no s’han sumat de manera activa amb actes propis a la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

Recomanacions personalitzades