Molins de Rei commemora el Dia Internacional de la Dona amb crítiques a la reforma laboral

Molins de Rei ha celebrat el Dia Internacional de la Dona a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura del manifest del 8 de març, enguany a càrrec de dues treballadores municipals. La commemoració s’ha completat amb l’actuació de la cantautora Irene Terrón i una xocolatada.

Dues treballadores municipals van llegir el manifest institucional // Ajuntament de Molins de Rei

L’acte institucional va començar a les dotze del matí a la plaça de l’Ajuntament davant d’una cinquantena d’assistents. Enguany, les encarregades de llegir el manifest van ser dues representants dels treballadors i treballadores de la casa de la vila, Rosa Bogunyà i Montse Martí. En el manifest del 8 de març, redactat per la Federació de Municipis de Catalunya, es destaca la necessitat de seguir treballant per què la igualtat sigui una pràctica present en les diferents manifestacions de la vida social i personal. A més, ret homenatge a les dones que van defensar la instauració de la democràcia i es va comprometre socialment.

La regidora de Polítiques d’Igualtat Dona-Home, Jessica Revestido va ser l’encarregada de presentar l’acte. “Hem de continuar recordant que cal un fort compromís dels governs locals i de la ciutadania amb la igualtat d’oportunitats entre les dones i homes als municipis”, va apuntar Revestido.

L’encarregat de cloure l’acte va ser l’alcalde de la vila, Xavi Paz, que va fer referència a l’aprovació de la reforma laboral en aquell mateix moment, amb els vots a favor del PP i CiU. Paz va considerar que la reforma laboral “atempta també contra els drets de les dones treballadores, que estem veient com són les que més estan patint la crisi laboral”. 

Música i xocolatada

Abans i després de la lectura del manifest, la cantautora molinenca Irene Terrón va interpretar dues cançons de la seva primera maqueta: “Una mica de sal” i “La noia que ve i va”. Aquesta última va ser escollida en motiu del Dia de la Dona i parla de com hauria de ser una noia amb empenta.

La jornada del 8 de març va començar a les deu del matí amb una caminada amb el lema de “Les dones obrim camins” pel camí de Sant Jaume amb inici al Poliesportiu i final a la plaça de Catalunya, a càrrec dels Serveis Esportius Municipals d’activitat física per adults i la col·laboració del Museu Municipal. Gràcies a la col·laboració del Casal de la Dona, al final de l’acte es va oferir xocolata amb melindros per a tots i totes les assistents.

L’acte institucional d’ahir no va ser l’únic que hi ha a Molins de Rei en motiu del Dia Internacional de la Dona. Diferents xerrades i actes socials i culturals es despleguen durant aquests dies a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades