Les disputes partidistes apareixen a les protestes contra el tancament del CAP

Més d’un centenar de persones van tornar a sortir al carrer dilluns passat en contra del tancament de les urgències del CAP. La regidora de Sanitat va donar explicacions sobre el tancament de la farmàcia de guàrdia en una assemblea marcada per intervencions d’exaltats i disputes dialèctiques entre militants de diferents partits.

La manifestació es va celebrar, com cada dilluns, amb discreta presència policial // David Guerrero

Com cada dilluns, el 17 d’octubre van tornar a sortir unes 110 persones als carrers de Molins de Rei a protestar contra el tancament del CAP. Ho feien per dotzena setmana consecutiva. Ara, s’ha sumat a la protesta contra el tancament del CAP des de l’1 d’agost, la reivindicació del servei de les farmàcies de guàrdia que també s’ha perdut des de l’1 d’octubre.

La manifestació va finalitzar prop de les 9 de la nit al CAP La Granja, on es va celebrar una assemblea com és habitual. Lluny de les primeres assemblees, en les que a molts els costava agafar el megàfon, dilluns passat molts es van animar i van convertir l’assemblea en un seguit d’ocurrències cridades per exaltats. Una dona, sense megàfon, a viva veu, cridant excessivament i sense prestar gaire atenció al que s’estava parlant, va començar a cridar: “On estan els 24.000 habitants de Molins de Rei? Com és que no venen a manifestar-se? Això ens afecta a tots!”. La seva intervenció va ser seguida tant d’aplaudiments com de cares de vergonya aliena pel to utilitzat.

Minuts després, un militant de la CUP i un altre del PSC s’enfrontaven dialècticament tractant de convertir la protesta contra el tancament del CAP en una discussió partidista sobre quants membres de cada partit havien anat a les successives manifestacions. La discussió va ser tallada per un altre manifestant que es va adonar del lamentable espectacle ofert pels representants de diversos partits. La representació política dels grups municipals de l’Ajuntament va comptar amb diversos regidors del PSC, de la CUP i d’ICV. Com és habitual, no van assistir regidors de CiU, Esquerres per Molins de Rei i el PP.

Negociant amb els farmacèutics

Anna Cantudo, megàfon en mà, va explicar la cronologia dels fets del tancament de les farmàcies de guàrdia // David Guerrero

L’alcalde no va poder assistir a l’assemblea, com s’havia acordat inicialment, per trobar-se en una reunió d’última hora. Qui ho va fer en el seu lloc va ser la regidora de Sanitat, Anna Cantudo. Després de comparèixer davant els manifestants set dies abans assegurant que no tenien constància del tancament de les farmàcies, el passat dilluns Cantudo va fer una cronologia de com s’havien produït els fets, des de la carta que va arribar 10 dies després del tancament fins a les mesures que estudien prendre, com ja havia explicat detalladament Viu Molins de Rei. Cantudo va assegurar que les negociacions amb els farmacèutics locals estan obertes: “l’Ajuntament ha demanat als farmacèutics de Molins de Rei que s’ho replantegin i mantinguin alguna farmàcia de guàrdia”, va indicar la regidora. Les negociacions es plantegen difícils ja que, segons Cantudo, “ells al·leguen números i diuen que si no tenen clients perquè el CAP està tancat, ells també han de tancar”.

Aquest dilluns, hi ha una nova manifestació convocada a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament. Com és habitual, acabarà amb una assemblea al CAP.

 

Recomanacions personalitzades